רכיבים
- 1/2 1 כוסות קמח
- 1/3 כוס קקאו
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס מים קרים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 כפות סיידר תפוחים או חומץ
- לזיגוג:
- 220 גרם שוקולד צ'יפס
- 1/3 כוס חלב קוקוס / חלב סויה / חלב שקדים
- 1/2 כפית תמצית וניל
אופן הכנת עוגת שוקולד מהירה:
רגע לפני: נתקעתם ברגע האחרון בלי עוגה לשבת? הנה מתכון ששווה לתלות על המקרר, לכל מקרה שלא יבוא: עוגת שוקולד נהדרת ללא ביצים (כן, לא טעינו) שמכינים תוך 6 דקות ושולחים לתנור.
• מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומשמנים תבנית עגולה.
• מערבבים בקערה בינונית קמח (לאחר ניפוי), קקאו, סודה לשתייה, מלח וסוכר.
• מוסיפים לקערה את השמן, המים ותמצית הווניל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
• מוסיפים את סיידר התפוחים או החומץ ומערבבים היטב (אמורות להיווצר מערבולות קטנות בתערובת, כתוצאה ממפגש בין סודה לשתייה לחומץ).
• יוצקים את התערובת לתבנית, ומכניסים לאפייה למשך 25-30 דקות. בינתיים מכינים את הזיגוג.
• הכנת הזיגוג: מערבבים בסיר על אש קטנה את שבבי השוקולד, יחד עם חלב הקוקוס (או תחלופה אחרת) ותמצית הווניל. לאחר שהכל נמס, מסירים מהאש וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
• מצננים את העוגה במשך 5 דקות מחוץ לתנור, ויוצקים על העוגה.
• מגישים קר.