רכיבים
- 2 כוסות קמח תופח
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 120 מ״ל שמנת מתוקה
- 1 כוס אבקת קקאו הולנדי איכותי
- 4 כפות קרם נוגט מוכן
- לציפוי הגנאש:
- 200 גרם שוקולד מריר
- מיכל שמנת מתוקה
אופן הכנת עוגת יום הולדת:
רגע לפני: היום אני חוגגת יום הולדת ושמחה לפנק אתכם במתכון לעוגת שוקולד ונוגט בציפוי גנאש עסיסי. עוגה חגיגית ונהדרת שמתאימה לכל גיל ופשוטה מאוד להכנה, עם מינימום כלים ללכלך - 20 דקות עבודה ולתנור. העיקר שהיה במזל טוב.
ציוד נדרש: תבנית עגולה קפיצית בקוטר 24 ס"מ.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מפרידים בזהירות את הביצים לחלמונים וחלבונים בשתי קערות שונות.
מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב.
מקציפים את החלמונים עם 1/4 כוס הסוכר שנותר, עד לקבלת קצף בהיר ואווירי.
מוסיפים לקערת החלמונים את הקמח (לאחר ניפוי), השמן והקקאו. מערבבים היטב, ותוך כדי ערבוב מוסיפים את השמנת המתוקה.
מאחדים את שתי הקערות בתנועות קיפול.
יוצקים את התערובת לתבנית עגולה, ובעזרת כף מורחים מעל את קרם הנוגט בתנועות משיכה.
אופים במשך 45 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
הכנת הגנאש: סמוך לסיום האפייה, ממיסים את השוקולד בבן מארי יחד עם השמנת המתוקה ויוצקים על העוגה.
לקישוט ניתן לפזר מעל פירות יער, דובדבנים, אגוזים או גם וגם :)