רכיבים
- 8 עלי בצק אגרול קפואים
- 3 אבוקדו
- 1 עגבניית תמר
- 1/4 כוס קוביות בצל סגול
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 1 כף מיץ ליים (אפשר להתפשר על לימון)
- מלח ופלפל שחור
- 1 כוס שמן לטיגון
- לרוטב:
- 2-3 כפות מיונז
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 1 כפות פפריקה מתוקה
- 1/2 כף פפריקה חריפה
- קורטוב מלח
אופן הכנת אגרול אבוקדו ברוטב ספייסי:
רגע לפני: מתכון לאגרול אבוקדו ברוטב ספייסי מיונז שמוכן תוך 20 דקות, וייעלם מהצלחת עוד לפני שתגידו 'בתאבון'. מנה מפנקת ומזמינה שכולם יאהבו. מתאים כבראנץ' אביבי קליל או מנת פתיחה לארוחה.
• חותכים את האבוקדו והעגבנייה לקוביות.
• בקערה, מועכים בעדינות את האבוקדו בעזרת מועך פירה ידני, מוסיפים את העגבנייה החתוכה, הבצל הסגול והכוסברה הקצוצה, מתבלים בליים (אפשר להתפשר על מיץ לימון במקום), מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים.
• מרכיבים את האגרול: עובדים על כל עלה בנפרד. מניחים במרכז מתערובת האבוקדו ומקפלים למעטפה - את הקצה התחתון מקפלים על המלית, וסוגרים מכל הצדדים. מרטיבים קלות את קצוות העלה ומהדקים היטב.
• מחממים את השמן במחבת ומורידים את האגרולים למחבת כשהשמן חם, אך לא רותח. מטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד להשחמה ומעבירים לכלי מרופד בנייר סופג.
• מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים מיד כשהאגרולים חמים.