רכיבים
- 2 כוסות שעועית לבנה סוגת מושרית לילה
- 4 תפוחי אדמה בינוניים
- 4 עגבניות בשלות
- 1 בצל גדול
- 6 שיני שום
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 4 כפות שמן
- קמצוץ כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף מלח
- 4-5 נקניקיות קבנוס
- 2 כפות שמן זית
- להגשה: צ׳ילי גרוס יבש (לא חובה)
אופן הכנת מרק תפוחי אדמה ושעועית עם קוביות קבנוס:
רגע לפני: חורף מושלם מתקרב אלינו, עם שלג ורוחות וכל מה שקורה בחורף אמיתי. אין כמו להתכנס בבית, ולערוך שולחן עם ארוחה מחממת למשפחה. מתכון למרק תפוחי אדמה ושעועית עם קוביות קבנוס.
• משרים את השעועית למשך לילה במים קרים.
• מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות.
• חותכים לרבעים את העגבניות.
• קוצצים דק את הבצל וחוצים לשניים את שיני השום.
• מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
• מוסיפים את העגבניות, תפוחי האדמה, שיני השום החצויות, הפטרוזיליה והכוסברה, ומתבלים בכמון.
• מוסיפים את השעועית. מכסים במים ומבשלים במשך שעה וחצי.
• מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
• כשהשעועית רכה, מעבירים בזהירות את המרק למעבד מזון או טוחנים בעזרת מקל בלנדר למרקם גס וסמיך.
• חותכים לקוביות את נקניקיות הקבנוס.
• מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים את הקבנוס עד לקבלת גוון זהוב-שחום.
• יוצקים את המרק חם לקעריות הגשה, מפזרים מעל מעט צ'ילי חריף ומקוביות הקבנוס.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!