רכיבים
- 1 ק"ג קמח לבן
- 60 גרם חמאה רכה
- 2 כפיות שמרים טריים
- 1/3 כוס מים קרים (80 מ"ל)
- קורט מלח
- למלית:
- 1 כרישה גדולה - החלק הלבן בלבד
- 5 פטריות שמפיניון טריות
- 85 גרם גבינת פרמזן מגורדת
- 4 ביצים
- 1 כוס גבינת שמנת (240 מ"ל)
- 1 כפית אגוז מוסקט
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת קיש פטריות וכרישה:
רגע לפני: מלבד קרואסונים משובחים, מציע המטבח הצרפתי קישים איכותיים לא פחות שכיף להתפנק איתם בחורף: מתכון לקיש פטריות כרישה וגבינות נפלא וטעים.
ציוד נדרש: תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ.
הכנת הקלתית:
• חותכים את החמאה לקוביות ומעבדים יחד עם הקמח, השמרים והמלח במעבד מזון, מוסיפים את המים כשהחמאה נטמעה ברובה בקמח, עד לקבלת פירורים גסים.
• מאחדים ביד את הפירורים לכדור בצק דביק. מעבירים למשטח מקומח ולשים את הבצק בקצות האצבעות במשך כ-5 דקות, עד לקבלת עיסה חלקה וגמישה.
• מניחים את הבצק בקערה, ומעבירים למקרר למשך 45 דקות.
הכנת המילוי:
• חותכים את הכרישה (החלק הלבן בלבד) לרבעים. מרתיחים סיר מלא מים וחולטים בו את הכרישה במשך 4 דקות. מוציאים מהמים, שוטפים את הכרישה וחותכים לרצועות דקות.
• פורסים את הפטריות לפרוסות דקות.
• טורפים יחד את הביצים והשמנת, מוסיפים אגוז מוסקט וקורטוב מלח ופלפל.
רגע האיחוד:
• מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומשמנים את תבנית הפאי.
• מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח, עד לקבלת עלה בעובי חצי סנטימטר.
• מעבירים את עלה בצק לתבנית הפאי, ובאמצעות קצות האצבעות מרפדים היטב את התבנית בבצק. מסירים את הבצק המיותר שגולש משולי התבנית.
• שכבה ראשונה: ממלאים את הבצק בכמות נדיבה מגבינת הפרמזן המגורדת, ושומרים רבע כוס בצד. הגבינה תשמור על התחתית יבשה ותמנע מהבצק להירטב משאר חומרי המילוי.
• מניחים את פרוסות הפטריות על הגבינה יחד עם רצועות הכרישה.
• מוסיפים את שאר גבינת הפרמזן ותערובת הביצים והשמנת, ומיישרים את המילוי.
• אופים במשך 20-30 דקות, עד שפני הקיש מקבלים גוון זהוב עמוק.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!