רכיבים
- 375 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 1 מיכלים) או ריץ' פרווה
- 200 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה
- 3 כפות מחית פסטוקים
- 3 ביצים
- 6 כפות סוכר
- 1 כוס דובדבנים מצנצנת ללא גרעין
אופן הכנת סמיפרדו:
1. יש להכין את הסמיפרדו 12 שעות לפחות לפני ההכנה, בשל זמן ההקפאה הנדרש.
2. מביאים לסף רתיחה חצי כוס שמנת מתוקה או ריץ', ומסירים מהאש ברגע שהנוזל מתחיל לבעבע.
3. שוברים גס את השוקולד הלבן, וממיסים בשמנת החמה, ומערבבים עד לקבלת גנאש - קרם סמיך מאוד.
4. מוסיפים לגנאש את מחית הפיסטוק ומעבירים למקרר למשך חצי שעה.
5. מפרידים בזהירות את הביצים, ומקציפים במיקסר את החלבונים עם 3 כפות סוכר, עד לקבלת קצף יציב אך רך.
6. מקציפים במיקסר או מקצף חשמלי בקערה נפרדת את יתר השמנת או הריץ' עד לקבלת קצפת לבנה יציבה.
7. מנקים היטב את וו ההקצפה וקערת המיקסר, ומקציפים את החלמונים עם 3 כפות סוכר עד לקבלת קצף צהוב בהיר מאוד, לתוכו מוסיפים בהדרגה את גנאש השוקולד הלבן והפיסטוק.
8. בקערה גדולה מאחדים בתנועות קיפול בין קצף החלבונים, הקצפת וקצף החלמונים עם גנאש הפיסטוק, מוסיפים את הדובדנים ומערבבים.
9. מעבירים את התערובת לתבנית סיליקון המחולקת לתבניות אישיות בכל צורה שתבחרו, ומעבירים להקפאה למשך 12 שעות לפחות.