רכיבים
- 2 ק"ג קמח חיטה מלאה
- 50 גרם שמרים טריים / 2 כפות שמרים יבשים
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפות מלח
- 1/2 כוס שמן
- 1 ליטר סודה
- 2 כוסות מים חמים
- קינמון
אופן הכנת חלה מקמח מלא:
רגע לפני: מתכון פשוט וקל להכנת חלות יפות ועשירות מקמח מלא, פריכות מבחוץ ורכות להפליא מבפנים עם טריק התפחה מעניין. חלות טעימות שמדלגות בחינניות על כל הסטיגמות ויגרמו לכם לאמץ אותן בכל שבת.
• מערבבים בקערה גדולה רק ק"ג אחד של קמח, יחד עם המים החמים, השמרים, הסוכר, הביצים והשמן יחד עם הסודה (כן, סודה ששותים שמשפרת להפליא את ההתפחה). מעבדים עד לקבלת בצק אחיד ודביק, מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח במשך 10 דקות.
• מוסיפים בהדרגה את ק"ג הקמח השני לבצק ומעבדים יחד לעיסה חלקה. מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח במשך 30 דקות.
• עורכים הפרשת חלה.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מחלקים את הבצק לשני כדורים, ומכל אחד קולעים חלה יפה.
• בוזקים מעט סוכר וקינמון על נייר אפייה, ומכסים את החלות הקלועות בנייר. מניחים להן לתפוח שוב במשך 10 דקות.
• מרפדים תבנית בנייר האפייה, מניחים עליו את החלות ומכניסים לאפייה למשך 30-40 דקות, עד שהחלות מזהיבות והופכות לפריכות.
• ממתינים שהחלות יצטננו ורק אז מזיזים אותן, אחרת הן יתפרקו.
שבת שלום!