רכיבים
- 6 פילה בקר כל נתח 150 גרם
- מלח גס לפיזור
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
- לרוטב הפירות:
- 4 אגסים גדולים
- 1/2 כוס פירות יער מופשרים
- 1 כוס סוכר
- 1 מקל וניל
- 1 מקל קינמון
- 1 כוס יין אדום
- למחית:
- 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי / תפוחי אדמה
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנת פילה בקר ברוטב:
רגע לפני: מנת בשר מיוחדת עם מגוון טעמים שמשתלבים בהרמוניה נהדרת של טעם וצבע: מתכון להכנת פילה בקר על מצע מחית ארטישוק ברוטב פירות אדום מרענן.
• מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל ומניחים בצד שייספגו הטעמים, ובמקביל, מכינים את רוטב הפירות.
• חותכים לקוביות את האגסים ומכניסים לסיר יחד עם הפירות, הסוכר, מקל הווניל, מקל הקינמון והיין. מבשלים במשך שעה וחצי על אש נמוכה, עד לקבלת מרקם רך ומרקחתי.
• מקלפים את הארטישוק או תפוחי האדמה ומבשלים בסיר מלא מים, עד לריכוך מלא. מסננים מהמים, מוסיפים מעט שמן זית ומלח ומועכים למחית קטיפתית.
• חוזרים לבשר: משמנים מחבת פסים כבדה וצורבים עליה את נתחי הבקר במשך 3-4 דקות מכל צד.
• מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות ואופים בו את הבקר במשך 7 דקות עד לקבלת גוון שחום עמוק.
אופן ההגשה: מניחים מצע עדין של מחית ארטישוק, עליו את פילה הבשר ולבסוף יוצקים את רוטב הפירות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!