רכיבים
- 500 גרם קמח סוגת
- 1 כף שטוחה שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 200 מ"ל חלב
- 2 ביצים
- 70 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
- לציפוי גנאש שוקולד לבן:
- 200 גרם שוקולד לבן איכותי
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- לציפוי גנאש שוקולד מריר:
- 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- לקישוט: 50 גרם ברס / גרם קוקוס קלוי / סוכריות צבעוניות
אופן הכנת סופגניות בציפוי גנאש שחור לבן:
מתכון ל-15 סופגניות
הכנת הסופגניות:
• מערבבים את הקמח והשמרים בקערה רחבה. מוסיפים את הסוכר, החלב, החמאה והביצים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
• מכסים את הבצק ומניחים בצד להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל-15 חתיכות שוות. ומכדררים כל חתיכה לכדור עגול (בווידאו יש טיפ מעולה ליצירת כדור עגול ומושלם).
• מסדרים את הכדורים זה לצד זה, מכסים אותם במגבת ומניחים להתפחה נוספת.
• מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם, אך לא רותח, מורידים אליו בזהירות את הסופגניות בעזרת כף. מטגנים כל סופגנייה במשך 2-3 דקות מכל צד, עד שהסופגנייה זהובה היטב משני צידיה.
• מעבירים את הסופגניות לנייר סופג ומניחים להן להתקרר.
הכנת הגנאשים:
• על הפעולה הבאה חוזרים פעמיים, עבור הגנאש הלבן והגנאש השחור: ממיסים בשיטת בן-מארי את השמנת והשוקולד באופן הבא: מרתיחים מים בסיר ולתוך המים הרותחים מכניסים סיר נוסף, קטן יותר, או קערת נירוסטה ובתוכה מניחים את השוקולד והשמנת. מערבבים עד לקבלת נוזל סמיך וחלק.
• מעבירים את הגנאשים לכלים נפרדים. לאחר שהתקררו, טובלים בהם חצי מהסופגנייה ומפזרים מעל ברס (שבבי אגוזים) / קוקוס / סוכריות צבעוניות.
חנוכה שמח!