זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 450 גרם עגבניות שרי
- 3 שיני שום, כתושות
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן זית
- 4 פילטים קטנים של סלמון (במשקל 85-115 גרם כל אחד)
- 1 כוס רוטב פסטו (קנוי או תוצרת בית)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מקפיצים על התבנית את עגבניות השרי והשום ומפזרים מעל מלח ופלפל. אופים עד שהעגבניות "התפוצצו" וקיבלו גוון שחום מעט, 15-16 דקות.
3. מרפדים תבנית נפרדת בנייר אפייה. מברישים שכבה קלה של שמן זית על הדג ומתבלים במלח ופלפל.
4. אופים 10 דקות ואז יוצקים 1-2 כפות מהפסטו על הסלמון, באופן שווה. אופים עד שהסלמון מתפרק בקלות בנעיצת מזלג, כ-3 דקות נוספות.
5. מעבירים בעדינות את הסלמון לצלחת הגשה ומניחים מעליו את העגבניות.
הערה: ניתן להחליף את הסלמון בבקלה או הליבוט.