כיכר השבת
באנו לשדרג

למבינים: "פלאפל" טונה עם סלט עגבניות ולימון

מורן פינטו עם פרשנות מרעננת למנת הפלאפל הקלאסית: קציצות טונה אפויות עם סלט עגבניות, לימון ופטרוזיליה. הטחינה, החריף ושאר תוספות יצירתיות אחרות - עליכם (אוכל)

| כיכר השבת |
"פלאפל" למבינים (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לקציצות:

  • 200 גרם טונה בשמן, מסוננת
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כף שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 20 עלי בזיליקום, קצוצים דק
  • 6 שיני שום, קצוצות

לסלט:

  • 2 לימונים שלמים, קצוצים דק בקליפתם
  • 5 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות, מגלגלים לכדורים לא גדולים ושווים בגודלם ומועכים קלות.

2. מסדרים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.

3. במקביל, מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט, ומתבלים במלח ושמן זית.

ממלאים פיתות ב-3 קציצות, מוסיפים 2-3 כפות מהסלט ושאר תוספות אהובות ומגישים מיד.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות