52% מחברות שירותי ההייטק דיווחו על צמצום היקף התעסוקה שלהן במחצית הראשונה של 2023 - זאת לעומת 22% בלבד במחצית הראשונה של שנת 2022, כך פרסמה היום (שני) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. לפי הנתונים, חברות גדולות דיווחו על פחות צמצומים בהשוואה לחברות קטנות ובינוניות.
ענפי שירותי ההייטק מושפעים יותר מהמצב הגלובלי מאשר חברות בענפים אחרים, בהם עליית הריבית וחוסר הוודאות.
גם בחברות מענפי שירותים אחרים חלה עלייה באחוז החברות שדיווחו על צמצום. שיעור זה נמוך משמעותית ביחס לענפי שירותי ההייטק, ועמד על כ-21% מהחברות במחצית הראשונה של 2023 לעומת 11% במחצית הראשונה של 2022.
בנוסף, מנהלים בחברות ענפי שירותי ההייטק דיווחו כי בחצי השנה האחרונה חלה ירידה בהיקף העובדים שעזבו את מקום עבודתם מרצונם. ירידה דומה לא נרשמה בענפי השירותים האחרים. ייתכן שירידה זו בעזיבה נובעת מחוסר הוודאות ומהתנודתיות שמושפעת מצעדי מיתון בעולם כולו בענפי ההייטק בחצי שנה האחרונה.
על פי דיווחי המנהלים של חברות בענפי שירותי הייטק שדיווחו על פגיעה כלכלית, הגורם המשמעותי ביותר לפגיעה בשנת 2023 הוא ירידה דרסטית במספר ביקושים למוצר של חברתם, והגורם השני בחומרתו הוא קשיים בגיוס הון סיכון.
עם זאת, כשליש מהמנהלים בחברות בענפי שירותי ההייטק (המעסיקות 54% מהעובדים בענפים אלו) דיווחו כי לא הייתה כל פגיעה כלכלית בחברתם בחצי השנה האחרונה.