בחברות הגז התלוננו שלא משתלם לקדוח בחופי ישראל, מתברר שזה לא ממש מדויק. שותפות תמר עוברת לשלב נוסף בפיתוח המאגר, עם השקעה נוספת של כ-265 מיליון דולר בקידוח באר שישית וחדשה.
האסדה שאמורה להגיע לישראל בקרוב תבצע את הקידוח כבר במהלך 2016, כאשר מבחינת השותפות מדובר בקידוח שמיני במקום (5 מהם כבר מוליכים גז). הבאר השישית של תמר שוכבת בעומק של כ-5 ק"מ (מתוכם כ-3.5 ק"מ עומק מים). זמן הקידוח נטו נקבע על 4 חודשים.
ב"כלכליסט" מסבירים, כי הבאר נועדה לשמר את יכולת אספקת הגז למשק, כאשר צניחת מחירי הנפט בעולם והביקוש למוצרי אנרגיה הורידה במקביל גם את עלויות שכירת אסדות קידוח. המחיר הנוכחי נע סביב 200 אלף דולר ליום עבודה, לעומת כ־500 אלף דולר ליום עבודה עד לפני כשנתיים.
פעולות חיבור הצנרת לבאר החדשה והפיכתה למסחרית יושלמו במהלך 2017. מבחינת חלוקת ההשקעות, כ-160 מיליון דולר יושקעו בקידוח הבאר עצמה ועוד כ-105 מיליון דולר בתשתית הולכה, מתוכם כ-37 מיליון דולר כבר נרשמה כהוצאה עבור רכישת ציוד עבור מאגר לווין של תמר.
על פי ההערכות, האסדה שתגיע מתמודדת במכרז לביצוע פעולות אחרות נוספות באזור עם אפשרות להתחלת עבודות קידוח גם במאגר לווייתן (קידוחי לווייתן 5 ולווייתן 6). זאת אם תתקבל עוד השנה ההחלטה על פיתוחו. במקביל נבחנת אפשרות לשנע את האסדה גם למאגר הקפריסאי (אפרודיטה) של נובל אנרג'י, דלק ובריטיש גז עבור פעולות הפיתוח הראשוני שם.
מנכ"ל דלק קידוחים יוסי אבו אומר שמשק הגז הישראלי עובר מקיפאון לצמיחה. "החלטת ההשקעה של כמיליארד שקל בקידוח שמיני בתמר מתווספת להשקעה של כחצי מיליארד שקלים במאגר לוויתן עד סוף השנה בלבד. אנו צפויים להחלטות השקעה נוספות בהיקפים של עשרות מיליארדי שקלים בפיתוח משק הגז הטבעי. ההשקעות בסקטור הגז הטבעי", סיכם.