ב´עוף טוב למהדרין´ שבהשגחת רב ואב"ד טבריה, הגאון רבי אברהם דב אוירבאך שליט"א החלו באחרונה בשדרוג מערך בקרת איכות העופות המגיעים למשחטה. באגף המחקר והפיתוח של ´עוף טוב למהדרין´ שבעמק בית שאן פותחה באחרונה מערכת ממוחשבת המסוגלת לעבד נתונים של העופות המובאים למשחטה ולהעבירה למגדלים. מטרת התוכנית; נתינת משוב לכל מגדל בסיום כל מדגר ומשוב מסכם ברמה השנתית, כל זאת על מנת לשתף את המגדלים בידיעת והבנת צרכי המשחטה וצמצום הפחתים הנגרמים כתוצאה מבעיות איכות העוף. על מנת שיוכלו לשפר, בעת הצורך, את איכות העופות.
מנהל מו"פ ´עוף טוב למהדרין´, מר איתן קופפר אמר כי "כחלק מתפיסת העבודה ב´עוף טוב´ של חיבור הצד החקלאי לעבודת המשחטה כדי לשפר את איכות המוצרים, הוחלט על בחינה בקבלה לעופות המגיעים לשחיטה. הבדיקה תתבצע ברמת הלול, ע"י בקרי איכות שיוסמכו לצורך כך, ויהיה להם הידע והניסיון הנדרש כדי לעמוד במשימה זו. הנתונים כמו; מצב רפד – שלפוחיות בחזה או ברגליים, מצב מערכת העיכול ומצב בריאות הלהקה לפי אחוזי פסילת הפיקוח הוטרינרי, שיאספו תוך כדי שחיטת העופות על הליין יוזנו למערכת ממוחשבת שנבנית בימים אלה לצורך כך. המערכת תעביר את הנתונים בזמן אמת למגדלים, וכך יוכלו לשפר את איכות העופות המגיעים לשחיטה כבר במדגר הגידול הבא".
מנהל ´עוף טוב למהדרין´, מר אלחנן לוטם אמר כי "שיתוף המגדלים בביצועי המשחטה מהווה אבן יסוד בבניין מוצר איכותי, שכן איכות המוצר תלוייה רבות באיכות הגידול ואיכות העופות המגיעים לשחיטה. בדרך זו ניתן יהיה לצמצם בעתיד את הנזקים הנגרמים למשחטה בגין בעיות בממשק הגידול, ולספק מוצרים איכותיים יותר לצרכנים".
ובתוך כך, ב´עוף טוב למהדרין´ אומרים כי למרות החורף הקשה וקשיים אובייקטיבים אחרים בתחום גידול העופות לקראת חג הפסח הבעל"ט לא צפוי מחסור בכל מוצרי העופות המשווקים על ידי המפעל בישראל. מנהל המפעל מר לוטם אמר כי "במהלך השבועות האחרונים עשינו מאמץ עליון, בכמות ובאיכות, בכדי לספק את הביקושים בלעה"ר לציבור הרחב ואנו מברכים את הצרכנים שיזכו לאכול ממוצרינו הייחודיים בכשרותם ובאיכותם העומדת בכל התקנים המחמירים ביותר".