באופן כללי, לאכילת פירות ישנם יתרונות רבים. "קבוצת הפירות הינה מוצר צריכה בסיסי וחשוב בתפריט היומי שלנו", אומרת ארד. "צריכת הירקות והפירות המומלצת לאדם היא 5-9 מנות ליום, והיא מספקת לא מעט יתרונות תזונתיים. הפירות והירקות, שנחלקים לחמש קבוצות צבע, מכילים נוגדי חמצון החיוניים מאד לגוף, כאשר בכל קבוצת צבע ישנו נוגד חמצון דומיננטי. אחד מנוגדי החמצון המוכרים, הנו ה'ליקופן' אשר מצוי בפירות והירקות האדומים. ה'ליקופן' שייך למשפחת הקרוטנואידים, המעניקים לפירות את הצבעים אדום, צהוב וכתום".
יתרון תזונתי נוסף בפירות הוא הויטמינים והמינרלים שהם מכילים. "אלה תרכובות קטנות וחשובות לחילוף החומרים בגופינו, לכיווץ השרירים, לצפיפות העצם, למערכת החיסון ולמגוון תהליכים נוספים", היא מסבירה. "למשל, בבננה נמצא אשלגן, ובתפוז נמצאים סידן, אשלגן וויטמין C".
גם בגזרת הסיבים התזונתיים, הפירות ממלאים תפקיד חשוב. "הסיבים התזונתיים הם חומרים צמחיים אשר אינם עוברים תהליך עיכול וספיגה על ידי מערכת העיכול", מסבירה ארד. "זו הסיבה שהפירות מהווים מרכיב תזונתי בעל חשיבות גבוהה בתפריט היומי".
באשר לפירות ט"ו בשבט, הדברים שונים מעט מאשר בפירות הרגילים שאנו רגילים לצרוך בשגרה היומיומית. "פירות ט"ו בשבט שאנו מכירים יותר הם תמרים, משמשים, תאנים, שזיפים, צימוקים וחרובים. הפירות היבשים קטנים בגודלם, תהליך הייבוש גורם לאיבוד מרבית הנוזלים שבפרי, אך כמות הסוכר נותרת גבוהה ולכן רצוי לאכול פירות יבשים בצורה מאוזנת. הפירות היבשים עשירים בסוכרים פשוטים, מינרלים כדוגמת ברזל, סידן, אשלגן וויטמינים כדוגמת ויטמין A".
אז כיצד ניתן לשלב פירות בתפריט היומי שלנו? ארד ממליצה על שילוב של פרי רגיל או יבש עם חלבון. "שילוב אופטימאלי של פירות יהיה מומלץ יחד עם חלבון לארוחה מאוזנת", היא אומרת. "ביוגורט כמו דנונה יש לנו חלבון איכותי, עשיר בחומצות אמינו חיוניות אותן הגוף לא יודע לייצר וכמובן מכיל ויטמינים ומינרלים כמו סידן, וכמובן חיידקים ידידותיים. בנוסף, הסוכר ביוגורט הנו הלקטוז – דו סוכר טבעי שמספק אנרגיה ותורם לכמות הפחמימות היומית בתפריט. כדי להשיג את השילוב התזונתי המתאים לפירות, מומלץ לשלב בבוקר או כארוחת ביניים יוגורט יחד עם מנת פרי טרי או מנת פרי מיובש. כשמנה אחת של פירות יבשים יכולה להיות, לצורך הדוגמה, 3 יחידות של שזיפים או משמשים, 2 כפות צימוקים, 2 יחידות תמרים".