1. הקפידו לנקות את הפילטרים של המזגנים. לכלוך ואבק שמצטבר עליהם פוגע ביעילות עבודתם, ואנחנו כל הזמן מנמיכים את הטמפרטורה הרצויה (או מעלים אותה בחורף). בסופו של דבר המזגן צורך יותר חשמל. תחזוקה קבועה של המזגנים תאפשר לקרר או לחמם את הבית ביעילות וגם לחסוך בחשמל.
2. במידה ויש גישה לקולטים של דוד שמש, מומלץ מאוד לנקות גם אותם מאבק ומחול, ובכך לנצל יותר את אנרגית השמש ולא את אנרגית החשמל. כשמשתמשים בדוד חשמל, כדאי מאוד להתקין שעון שידאג לכבות את הדוד אחרי שכולם סיימו להשתמש במים החמים. מומלץ גם להתקין "מאיץ חום" בדוד שמאפשר לחמם את המים מהר יותר ובכך לחסוך בצריכת החשמל.
3. כשיוצאים מהבית לתקופות ארוכות חשוב לנתק את מכשירי החשמל ולמנוע בכך בזבוז החשמל לשווא. באופן כללי, כיבוי המכשירים שאינם בשימוש חוסך לא מעט כסף, כמו למשל מנורות, מחשבים ומטענים, שלעיתים קרובות נשארים פתוחים גם כשאף אחד אינו משתמש בהם.
4. כשרוצים לחסוך במים, הדבר הראשון שצריך לבצע הוא לבדוק האם יש נזילה בבית. אם למרות סגירת כל הברזים בבית שעון המים עדיין זז, חשוב מאוד להזמין מיד אינסטלטור שיאתר את הנזילה ויסתום אותה.
5. גם "חסכמים" זו דרך מקובלת לחסוך במים, במיוחד אם חלק מבני הבית נוהגים לפתוח את זרם המים עד הסוף. האלטרנטיבה הזולה ל"חסכמים" היא הקטנת לחץ המים בברז הראשי. הקטנת לחץ המים גם מיטיבה עם הצינורות, שלעיתים מתפוצצים בעקבות לחץ מים גדול מדי.
6. תחזוקה טובה של הצינורות גם היא תורמת לחסכון במים ובעליות התיקונים הנגרמים מנזקים שונים. כדי שצינורות המים והביוב יאריכו ימים מומלץ מאוד לבודד אותם ולמנוע הצטברות אבנית. בבתים החדשים הצינורות מבודדים לפי תקן הבניה החדש, בבתים הישנים בעלי הבית צריכים לעשות את זה בכוחות עצמם. גם התקנת פילטר אבנית ליד שעון המים זו פעולה פשוטה שתורמת הן לתחזוקת הצינורות, והן לאיכות המים בבית.
7. צעד שמאפשר לחסוך די הרבה מים בצריכה ביתית הוא הקטנת כמות המים בשירותים. ראשית, חשוב לוודא שכל המכלים בבית מאפשרים הדחה הן של מיכל מלא והנן של חצי מיכל. ובכל מקרה מומלץ לכוון את מילוי המים במיכל כך שלא יתמלא עד הסוף. הקטנת כמות המים בניאגרה מ-10 ליטר ל-8 ליטר לא משפיעה על השימוש בה, אך חוסכת הרבה מאוד מים בחישוב חודשי ושנתי.
8. בגינות הפרטיות מומלץ מאוד לעבור להשקיה חסכונית ע"י טפטפות. ההשקיה הזאת גם באה לידי ביטוי בחשבון המים המופחת, וגם מיטיבה עם הצמחים. כדאי גם לכוון את הטפטפות לשעות הבוקר המוקדמות או שעות הערב המאוחרות כדי להעלות את יעילות ההשקיה, ובסופו של דבר להשתמש בכמות מים קטנה יותר. השימוש בממטרות הוא לא יעיל ודי בזבזני, במיוחד בממטרות שפועלות בשעות היום, כשחלק מהמים מתאדים עוד לפני שמספיקים להגיע לקרקע.