בטח קרה לכן שעשיתן הכל לפי המתכון, כמו שצריך, כמו שהחברה האשפית שלכן הסבירה ולמרות הכל הפוטוצ'יני בפרמזן יצא עם טעם אחר, טעם לוואי. בקיצור לא פעם, אנו טורחות, מכינות ועושות הכל כמו שצריך אבל הטעם איך לומר, לא משהו.
למה זה קורה?
אז ככה, מחקרים מוכיחים שמחבת שלא תוחזקה באופן נאות פוגמת בטעם האוכל. בדרך כלל אחראים לכך החלקים שנדבקו ואף פעם לא ידענו איך לאחסן אותם, אבל גם פגמים אחרים עלולים לפגוע בטעם ובאיכות המוצרים שמתקבלים.
מדור צרכנות נבונה מגיש לכם את המדריך המלא לתחזוקה נאותה לסירים מחבתות ושאר ירקות.
10 טיפים לתחזוקת סירים ומחבתות
1. כמו תמיד העצה החשובה ממוקמת בהתחלה והיא: הקדישו תשומת לב להבדלים העדינים בין החומרים השונים שמהם עשויים כלי הבישול.
ישנם מחבתות שעשויים פלדת אל-חלד, ציפוי אל-דבק (טפלון ודומיו) יציקת ברזל ודברים אחרים פחות קונוונציונלים.
הסיבה שמחבת לפעמים שורפת אוכל ולפעמים מבשלת אותו כמו שצריך נגרמת מההבנה של החומרים מהם עשויה המחבת. למשל, רחיצה לא נכונה של המחבת (למשל, הרטבת מחבת חמה) עלולה לעקם אותה וליצר אזורים חמים יותר ואזורים קרים יותר, רחיצה על ידי ספוג שורט עלולה לקלף במהירות את ציפוי האל-דבק של כלי הבישול וכן הלאה.
2. כדאי להימנע משימוש במחבת אל-דבק לצלייה או להקפצה בחום גבוה. יתר על כן גם טיגון בשמן עמוק (משהו שכולנו עושים עם מחבתות טפלון) לחלוטין לא מומלץ. חום גבוה שוחק את הציפוי.
3. בשנים האחרונות גוברת הפופולריות של תרסיסי בישול שונים ממכלי לחץ למיניהם. בתרסיסים הללו ישנם חומרים שגורמים למחבתות טפלון לנזקים. כדאי להשתמש בתרסיסי שמן ללא לחץ.
4. מחבתות אל-דבק איכותיים בטוחים לשימוש במדיח הכלים. אבל רוב המחבתות הרגילים לא עומדים לאורך זמן בלחצים ובחומרים של מדיח הכלים. מומלץ לרחוץ מחבתות אלו בחומר וספוג ניקוי שאינם שורטים.
5. במקום האיחסון של הסירים שלכם סביר להניח שמחבתות וסירים נערמים אחד על גבי השני מה שגורם לשריטות. שימו בד בין מחבתות האלו-דבק לשאר הסירים בכדי למנוע שריטות מסוג זה.
6. מחבתות מפלדת אל-חלד עמידות הרבה יותר. השתמשו בהם לטיגון בשמן עמוק הן הרבה יותר עמידות לחום גבוה. ירקות מאודים למשל, לא מומלץ לבשל במחבת מפלדת אל-חלד משום שהם עלולים לגרום לחלודה.
7. אם בכל זאת המחבת (אל-חלד) דורשת צחצוח יסודי כדאי להשתמש במלח ולא בחומרי ניקוי אכזריים. לעומת זאת סרי יציקת ברזל עם אמייל, כן נכון לנקות בדרך הקונוונציונלית בסבון ומים, אך כדאי להזהר מהסדקים או השבבים באמייל מכיוון שמים שחודרים דרך סדקים אלו עלולים לגרום לחלודה.
8. הסוד הגדול של מחבת טובה או סיר טוב הוא שימוש חוזר. הרבה מחבתות יהרסו אם לא ייעשה בהן שימוש במשך זמן רב. וישנה דרך גם להגדיל את סבירות השימוש בהם - פשוט לאחסן את הסירים והמחבתות בחוץ. ישנם אנשים שאוהבים מתלי סירים שמשתלשלים מהיקרה ויש שלא, אך ישנם מבחר פתרונות אסתטיים.
9. שימו לב כשאתם קונים את הסירים והמחבתות לתגית הקטנה שמוצמדת אליהם בדרך כלל, שם יש את הטיפים הטובים ביותר לרחיצת הסיר ולשמירתו לזמן חיים ארוך. .
10. תנו מבט בפעם הבאה שאתם בסופר. ישנם תכשירים רבים (חוץ ממסיר שומנים) שמותאמים בדיוק לסירים ומסירים את השומנים השרופים שנדבקים בסיר עצמו ובתחתיתו.
בהצלחה!