לקראת חג השבועות חברת תנובה, חברת המזון המובילה בישראל, מרחיבה את קולקציית הגבינות המיוחדות והמלוחות ומציעה לציבור הצרכנים להתנסות בטעמים חדשים של מוצרים מוכרים, לרבות בתחום תחליפי החלב. לרגל החג, מוצעים בנקודות מכירה נבחרות הטבות ומבצעים על מגוון רחב של מוצרי תנובה, לרבות גבינות מיוחדות, גבינות מלוחות, פתיתי גבינה, גבינות שמנת ועוד.
מיכל בצר, מנהלת השיווק של תנובה, סוקרת את המגמות בענף בשנה החולפת. על פי נתוני סטורנקסט (ינואר-אפריל 2024 לעומת ינואר-אפריל 2023), ניתן לזהות המשך גידול במנועי הצמיחה של השוק, תחליפי החלב והמוצרים העשירים בחלבון.
לדברי בצר "קטגורית גבינות השמנת צמחה כמותית מתחילת 2024 בקצב של 8.8% מול תקופה מקבילה אשתקד, כאשר סגמנט גבינות השמנת עתירות השומן ומותג 'נפוליאון' של תנובה מובילים את הצמיחה. הגידול בצריכת מוצרים עתירי שומן מתכתב עם מגוון דיאטות פופולריות. גבינות השמנת מתכתבות גם עם עולם הקולינריה אשר צומח מאז תקופת הקורונה וביצע קפיצה נוספת בחצי השנה האחרונה בה הצרכנים הישראלים שהו יותר בבית ונדרשו לבשל ולאפות יותר".
עוד ציינה בצר, כי "קטגורית תחליפי החלב כולה רשמה עליה כמותית נוספת של 7% מינואר ועד אפריל השנה, ונראה שתמשיך לצמוח גם בשנים הבאות. תנובה ממשיכה להרחיב את היצע המוצרים של 'אלטרנטיב', וגם השנה השיקה ותשיק מגוון משקאות ומעדנים בטעמים חדשים".
לקראת החג תנובה משיקה לראשונה בכשרות מהודרת שלוש גבינות מיוחדות שמציעות חוויית טעם עשירה ומפנקת. הגבינות החדשות כוללות את פלח קשקבל גלעד - גבינת כבשים איטלקית מסורתית, פלח פרמזן גבע - גבינה קשה וותיקה שמקורה מפארמה שבאיטליה, ופתיתי גבע פרמזן שמאפשרים ליהנות מהטעם הייחודי של הפרמזן בקלות. הגבינות מושקות בכשרות המהודרת של בד"צ ועדת מהדרין.
גבינת הפרמזן היא גבינה איטלקית ותיקה שמבשילה במשך חודשים ארוכים ומפתחת טעם פיקנטי וחריף. היא משמשת כתוספת מצוינת לפסטה, מאפים, מרקים ורטבים. גבינת הקשקבל היא גבינת כבשים מסורתית שמקורה באיטליה אך היום מיוצרת גם באזורים נוספים. היא מומלצת גם כגבינה טרייה וגם בהכנת מאפים ופשטידות, וכן כתוספת על מנת פסטה.
בנוסף השיקה בתנובה מספר מוצרים חדשים במהדורת חג, כשרים למהדרין בהשגחת בד"צ ועדת מהדרין, בסדרת COLLECTION: פרומעז בטעם כמהין, פרומעז בטעם שום שמיר, משולשים בטעם צ'דר, משולשים בטעם גאודה כמהין. בסדרת אלטרנטיב השיקה תנובה פרוסות צהובות בתיבול עגבניות, שום ובזיליקום בהשגחת בד"צ העדה החרדית.
לדברי מיכל בצר "החידושים של תנובה מהווים הזדמנות מצוינת לצרכני המהדרין להרחיב את טעם הגבינות שלהם ומעידים על מחויבותה של תנובה לספק חוויות טעם מגוונות ואיכותיות לצרכנים".
יצוין כי כל מחלבות תנובה קולטות רק חלב מהדרין בכל ימות השבוע. הישג זה הינו פרי עמל והשקעה של שנים רבות מאוד ושיתוף פעולה הדוק של מערכת הכשרות של תנובה עם הנהלתה הבכירה של תנובה ועם מנהלים רבים נוספים בחברה ועם בעלי הרפתות. מאמץ מרוכז של רבים וטובים הביא לתוצאה המרשימה.