שבע ברכות - שבעה מתכונים
כינסנו שבעה שפים שייתנו לנו שבעה מתכונים, כמניין שבע הברכות, שיעזרו לכם בבישול מנת השמחה המנצחת שלכן.
שוק טלה במילוי פירות יבשים וקשיו ברוטב ענבים // שף אלי מנחם מסעדת רודריגז
מרכיבים:
שוק טלה מפולט מהקצב
150 גרם משמש מיובש
150 גרם שזיף מיובש
100 גרם תאנים
150 גרם צימוקים שני צבעים
5 שני שום
1 גבעול סלרי
100 גר' קשיו
תבלינים:
קורט מלח
קורט פלפל שחור טחון
קורט קינמון / מקל קינמון
קורט אגוז מוסקט
חצי כוס סילאן
כוכב אניס
לרוטב יין וענבים:
סלסלה ענבי מרלו חצי ירוקים חצי אדומים
יין אדום מרלו
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים ביחד כולל התבלינים ממלאים את הכתף במסה.
2. לאחר המילוי קושרים היטב את הכתף. מכניסים לתנור למשך 12 דקות להשחמה ב250 מעלות לאחר מכן עוטפים את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף (חשוב מאוד) מכניסים לתנור לעוד שעה וחצי על 160 מעלות.
3. פורסים את הנתח למנות ומגישים עם רוטב הענבים
אסאדו בבישול ארוך // שף עידן בנזינו מסעדת רוזה
רכיבים:
5 קילו בשר אסאדו מס' 9
חופן עלי דפנה
כפית פלפל שחור אנגלי
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות מלח
ליטר רוטב ברביקיו
ליטר יין אדום
4 גזרים חצאים
6 בצלים
10 חצאים של תפו"א
אופן הכנה:
1. מערבבים את כל המצרכים למעט התפו"א
2. מכניסים לבישול של 3 שעות לאחר 3 שעות מוסיפים את התפו"א ומבשלים שעה נוספת
צלעות כבש // שף מישה אמאייב מסעדת שאלוט
מרכיבים:
קילו וחצי צלעות
ארבע פלפלים חריפים
2 בצלים לבנים
2 בצלים אדומים
6 תפוחי אדמה
6 עגבניות
למרינדה:
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה
מתבלים את הצלעות היטב, חותכים בצל לבן לרצועות, ומכניסים לקערת הבשר מוסיפים כוס סודהו מניחים את זה למנוחה לשש שעות במקרר.
לאחר ההשריה במקרר צולים על מחבת חמה מספר דקות מכל צד.
ירקות להגשה:
שמים על הגריל או במחבת פסים, עגבניות חצויות, שמן זית ,מלח, פלפל, טימין
מוסיפים פלפל חריף וצולים
מוסיפים את הבצל האדום ומפזרים תבלין סומק ומסדרים.
את תפוחי האדמה חותכים לסירות מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ופפריקה מתוקה, וצולים גם. מסדרים על מגש ומגישים הכל יחד.
ומה עם חלבי?
הנה כמה מנות שיעשירו לכם את סעודת השבע ברכות ויוכיחו שגם חלבי הוא חגיגי בהחלט.
מתכון לדג פילה דניס בחמאת אשכוליות ומרוה על מצע פירה בטטה // שף חני כהן מסעדת ריקוטה
לדג:
4 דגי דניס מפולטים
100 גר חמאה
2 שיני שום
מיץ משתי לימונים
שתי אשכוליות שלמות
מלח פלפל
ענפי טימין או מרווה טריים
לפירה בטטה:
2 בטטות בינוניות
תפוח אדמה
50גר חמאה
כוס חלב
3 כפות סילאן
מלח פלפל קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מניחים בתבנית את הדג מושחים בשמן זית מלח פלפל ומעט טימין טרי
אופים את הפילה בתנור שחומם מראש ל-180 ל-10 דק
בינתיים מבשלים את הבטטות והתפוחי אדמה לריכוך. מסננים.
מחזירים לקערה ומועכים עם החמאה והסילאן מלח, פלפל ואגוז מוסקט. לאט לאט מזלפים את החלב. אמור להתקבל מרקם חלק ואחיד.
לחמאת אשכוליות:
מחממים מחבת ופותחים את החמאה יחד עם השום על אש נמוכה. לוקחים אשכולית אחת וסוחטים וחצי אשכולית קוצצים דק. מוסיפים את מה שקצצנו ואז מקפיצים לשתי דקות ומוסיפים את השאר. מערבבים עד לצימצום. כשהרוטב מצומצם, מסננים ושופכים מעל הדג
ניוקי ברוטב ערמונים // רשת בתי הקפה ביגה
מרכיבים:
1 ק"ג תפו"א אדום אפוי בתנור על מלח גס
160 גר' ריקוטה
50 גר' חמאה צהובה בטמפ' החדר
35 ג' פרמז'ן מגורד
15 גר' מלח דק
2 חלמונים
1 ביצה
250 גר' קמח לבן
אופן הכנת הבצק:
לאפות את תפו"א על מלח גס בתנור בחום של 180 מעלות, עד לריכוך כ- 45 דק'.
לאחר האפייה יש לקלוף כשהתפוח אדמה עדיין חם ולמעוך עם מועך תפו"א למחית.
להוסיף למחית את החלמונים והביצה, המלח והגבינות ולערבב קלות.
להוסיף את החמאה והקמח ולערבב היטב עם לקקן.
הכנת הניוקי:
לחלק את הבצק שנוצר ל- 4 נקניקים דקים ולחלק כל נקניק לקוביות של 2ס"מ /2ס"מ.
לחלוט את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.
להכנת הרוטב:
יש להמיס במחבת 60 גר' חמאה עד הזהבה.
להוסיף 50 גרם אפונת גינה.
חופן מיקס פטריות ( שימז'י,חורש,יער ופורטובלו) חתוך גס.
5 ערמונים קצוצים.
1 שן שום פרוסה.
1 כפית מחית כמהין/שמן כמהין ( להשיג במעדניות מובחרות).
100 מ"ל ציר ירקות.
אופן הכנה:
להביא לרתיחה עד לקבלת רוטב סמיך ולהוסיף את הניוקי
לפזר מעט פרמז'ן מעל ולהגיש.
גלילות חציל ממולאות גבינת עיזים //אלעד אמסלם שף ראשי רשת גרג קפה
מרכיבים ל- 12יחידות:
2 חצילים
גבינת עיזים
2 קופסאות של עגבניות מרוסקות
4 שיני שום פרוסות
חופן עלי בזיליקום טריים
1 בצל
שקית של פתיתי מוצרלה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
וקורט סוכר לפי הטעם
אופן הכנה:
פורסים את החציל לפרוסות בעובי של 1 סמ'
מושחים את הפרוסות בשמן זית, מפזרים מלח גס ומכניסים לתנור עד להשחמה
במחבת מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים את פרוסות השום, עגבניות מרוסקות, מעט מלח, פלפל שחור וסוכר לפי הטעם.
מוסיפים את עלי הבזיליקום, ונותנים לרוטב להתבשל מס' דקות.
לוקחים את פרוסות החצילים, ממלאים כל פרוסה ב50 גר' גבינת עיזים ומגלגלים.
שופכים לתבנית הגשה את רוטב העגבניות, מסדרים מעל את גלילות החצילים ומפזרים את פתיתי המוצרלה
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 כ- 10 דק
מפזרים מעל עלי בזיליקום טרי
סלט בריאות רענן // ריקי נאמן מרשת מאפה נאמן
חומרים להכנה:
חופן גפרורי גזר
חופן גפרורי סלק
חופן גפרורי תפוחי עץ
עלי חסה
עלי אנדיב
1 בצל סגול
שמן זית
לימון
טחינה גולמית
קוביות גבינת פטה 5 אחוז מטוגנות קלות
אגוזי מלך
חמוציות.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים, מתבלים בשמן זית ולימון, יוצקים בנדיבות טחינה גולמית, ומפזרים אגוזי מלך וחמוציות.