לרוטב:
- 1/2 כוס סוכר חום כהה
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1/2 כוס מירין
- 1/4 כוס ג'ינג'ר מקולף וקצוץ
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 4 גרגרי פלפל שחור שלם
לקציצות:
- 450 גרם בשר הודו טחון
- 6 ענפי בצל ירוק, קצוצים דק
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 1 ביצה, טרופה קלות
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 כפות רוטב סויה
- פלפל שחור טחון טרי
- שמן צמחי
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הרוטב:
1. בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה, מביאים לרתיחה את הסוכר עם 1/2 1 כוסות מים, תוך ערבוב מתמיד, עד שהסוכר נמס לגמרי.
2. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מוסיפים רוטב סויה, מירין, ג'ינג'ר, כוסברה טחונה וגרגרי פלפל שחור. מבשלים במשך 30 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי. מכבים את האש ומסננים את הרוטב במסננת לקערה. ניתן לשמור את הרוטב מכוסה במקרר עד יומיים.
עוברים להכנת הקציצות:
3. בקערה גדולה, מערבבים לעיסה אחידה הודו טחון, בצל ירוק, כוסברה, ביצה, שמן שומשום, רוטב סויה ופלפל שחור לפי הטעם.
4. מגלגלים כדורים עגולים ושווים מהעיסה.
5. מניחים מחבת על אש בינונית-גבוהה ומכסים את התחתית שלה בנדיבות בשמן צמחי. כשהשמן חם, מניחים בו את הקציצות - אך לא בצפיפות, לכן יש לעבוד בקבוצות. מטגנים כל קבוצת קציצות במשך כ-8 דקות ותוך כדי הופכים אותן כדי שישחימו היטב מכל צד. מוציאים את הקציצות המוכנות למגש גדול מרופד בנייר אפייה.
איך מגישים? מחממים מעט את הרוטב (אם הוא הספיק להתקרר), מסדרים את הקציצות בקערה גדולה ורחבה או בצלחות אישיות, מזלפים מעל מהרוטב ומגישים מיד. אפשר להוסיף בצל ירוק קצוץ מעל.