רכיבים
- 1/2 כוס קטשופ
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר או כהה
- 1/4 כוס חומץ אורז או חומץ סיידר תפוחים
- 2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מקולף ומגורד דק
- 2-3 שיני שום, קלופות ומגוררות דק
- 1.5 ק"ג חלקי עוף (שוקיים, כנפיים - עם עור ועצמות)
- שמן קנולה
אופן ההכנה:
שימו לב: זמן ההכנה הוא אמנם 45 דקות, אך ישנו גם זמן השרייה שכולל 8 שעות עד לילה שלם
1. בקערה גדולה או בשקית ניילון גדולה עם סגירת זיפ-לוק, מניחים את הקטשופ, רוטב הסויה, הסוכר החום, החומץ, הג'ינג'ר והשום ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב אחיד. לוקחים 1/2 כוס מהתערובת ושומרים במקרר להמשך. לתערובת שנותרה בקערה או בשקית, מוסיפים את חלקי העוף ומצפים אותם היטב. מכסים את הקערה בניילון נצמד או אוטמים את השקית ומעבירים למקרר למשך 8 שעות לפחות. פעם אחת לפחות במהלך ההשרייה, מערבבים או מנערים את העוף שבקערה / בשקית.
2. משמנים בנדיבות ומחממים גריל חשמלי לחום בינוני (אם משתמשים במנגל פחמים, הוא מוכן לצלייה אם אתם יכולים להחזיק את היד מעליו בגובה של 12 ס"מ במשך 5-7 שניות בלבד), מסדרים על הגריל את העופות וצולים במשך 25-35 דקות. כל 5 דקות הופכים את העופות ולאחר שהופכים בפעם הראשונה, יוצקים ומברישים עליהם את 1/2 כוס המרינדה שנותר במקרר, כדי שלא יתייבשו וישרפו.
זמני הבישול משתנים בהתאם לגודל ונתח העוף, אז השגיחו מקרוב. מגישים מיד לאחר הצלייה.