רכיבים
- שמן צמחי - לטיגון
- 1/2 כוס קמח לבן, מנופה
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- קורט פלפל קאיין
- 2 ביצים גדולות
- 200 גרם שבבי קוקוס ממותק (כ-½2 כוסות)
- 680 גרם חזה עוף, פרוס לרצועות
- רוטב ברביקיו, קטשופ או רוטב צ'ילי מתוק - להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה מברזל יצוק, מחממים שמן בגובה 7 ס"מ שמן עד שהוא מגיע ל-160 מעלות (משתמשים במדחום).
2. מרפדים צלחת גדולה בכמה שכבות של מגבות נייר ומכינים שלוש קערות עמוקות ואחת שטוחה. בקערה הרדודה הראשונה מערבבים יחד את הקמח, המלח, הפלפל השחור והקאיין. בשנייה, טורפים את הביצים. בשלישית מניחים את הקוקוס.
3. עובדים עם נצח אחד בכל פעם - טובלים את העוף בתערובת הקמח. לאחר מכן, בביצים ואז בקוקוס. ממשיכים עד שכל נתחי העוף מצופים, מעבירים בזהירות כל אחד לצלחת השטוחה.
4. עובדים בקבוצות, מוסיפים בזהירות את נתחי העוף לשמן. מטגנים, הופכים פעם או פעמיים, עד שהם חומים-זהובים ומבושלים, במשך 6-8 דקות; מעבירים לצלחת המרופדת במגבות נייר ומתבלים במלח גס.
5. מגישים עם רוטב לטבילה, כמו רוטב ברביקיו, קטשופ או רוטב צ'ילי מתוק תאילנדי.