זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1 ק"ג כנפי עוף (כ-25 יחידות)
- 5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- 5 כפות דבש
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורד
- 5 גבעולי תימין - רק העלים, קצוצים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים, מלבד כנפי העוף, עד לקבלת מרינדה סמיכה ודביקה.
2. בתבנית רחבה, מסדרים את הכנפיים ויוצקים מעל את המרינדה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים עד 24 שעות - וכל המרבה הרי זה משובח. וטעים. ורך. ונימוח. לפני הצלייה, מניחים את הכנפיים על השיש שיגיעו לטמפרטורת החדר.
3. מחממים היטב מחבת פסים וצולים את הכנפיים במשך 15-20 דקות. מידי פעם הופכים, עד שהכנפיים משחימות ועסיס נוטף מהן. כדאי לתת לכנפיים פיניש אחרון בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, למשך 10-15 דקות נוספות.