מה אוכלים היום?

מאן מאן צ'ה: עוף קונג פאו כמו שמכינים בסין

אוכל אסייתי לא דורש המון זמן והכנה מסובכת וכשממהרים - מי לא? - הוא הפתרון האידאלי לארוחה משפחתית מזינה וטעימה. והנה אחת המנות המפורסמות מהמטבח הסיני (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 קישוא / זוקיני, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 10 פלפלי צ'ילי אדום מיובשים שלמים
  • 1/2 כוס בוטנים קלויים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 500-700 גרם חזה עוף, ללא עור וללא עצמות, חתוך לנתחים בגודל 1 ס"מ
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות קורנפלור
  • לרוטב:
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי, חתוך לקוביות או מגורר
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב צ'ילי חריף
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כפית קורנפלור
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן הכנת עוף קונג פאו:

1. מצפים את נתחי העוף החתוכים בקורנפלור, מוסיפים את רוטב הסויה, מערבבים ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.

2. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד לאיחוד טעמים.

3. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומוסיפים פלפל צ'ילי אחד. מבשלים במשך 4-5 דקות ומדי פעם מערבבים. מוסיפים למחבת את העוף המצופה וכל הנוזלים הנלווים אליו, ומערבבים לפירוק גושי העוף. מבשלים במשך 5 דקות, מדי פעם מערבבים, עד שהעוף מבושל בחלקו החיצוני.

4. מוסיפים למחבת את שאר תשעת הצ'ילי המיובשים הנותרים, קוביות הקישואים והבוטנים ומבשלים יחד במשך 5 דקות, עד שהקישואים רכים.

5. יוצקים את הרוטב למחבת ומערבבים עד שהמרכיבים במחבת מצופים היטב. מסירים מהאש ומגישים מיד חם עם אורז לבן.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות