רכיבים
- 1 קישוא / זוקיני, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 10 פלפלי צ'ילי אדום מיובשים שלמים
- 1/2 כוס בוטנים קלויים
- 2 כפות שמן קנולה
- 500-700 גרם חזה עוף, ללא עור וללא עצמות, חתוך לנתחים בגודל 1 ס"מ
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות קורנפלור
- לרוטב:
- 5 שיני שום, כתושות
- 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי, חתוך לקוביות או מגורר
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 כפות רוטב צ'ילי חריף
- 1 כף סוכר חום
- 1 כפית קורנפלור
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן הכנת עוף קונג פאו:
1. מצפים את נתחי העוף החתוכים בקורנפלור, מוסיפים את רוטב הסויה, מערבבים ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.
2. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד לאיחוד טעמים.
3. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומוסיפים פלפל צ'ילי אחד. מבשלים במשך 4-5 דקות ומדי פעם מערבבים. מוסיפים למחבת את העוף המצופה וכל הנוזלים הנלווים אליו, ומערבבים לפירוק גושי העוף. מבשלים במשך 5 דקות, מדי פעם מערבבים, עד שהעוף מבושל בחלקו החיצוני.
4. מוסיפים למחבת את שאר תשעת הצ'ילי המיובשים הנותרים, קוביות הקישואים והבוטנים ומבשלים יחד במשך 5 דקות, עד שהקישואים רכים.
5. יוצקים את הרוטב למחבת ומערבבים עד שהמרכיבים במחבת מצופים היטב. מסירים מהאש ומגישים מיד חם עם אורז לבן.