זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
- 450 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
- 680 תערובת ירקות קפואים, מופשרים
- לרוטב:
- 1/2 כוס ציר עוף / מים
- 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1 כפית שמן שומשום
- 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
- 1/2 כף קורנפלור
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת חזה עוף עם ירקות מוקפצים:
1. במחבת טפלון גדולה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את הבצל וקוביות העוף, ומטגנים במשך 3-5 דקות, עד להשחמה טובה. מוסיפים את הירקות ומקפיצים יחד עד שהירקות מתרככים מעט, במשך 5 דקות.
2. במקביל, מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב לתערובת חלקה, יוצקים על העוף והירקות, ומביאים לרתיחה עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש, ומגישים מיד עם אורז לבן.