זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 2 נתחי חזה עוף (200-250 גרם ליחידה)
- 1/2 כוס ממרח חומוס
- 1 שן שום
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית אבקת צ'ילי
- 1 לימון
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומשמנים קלות תבנית אפייה בציפוי קרמי או טפלון.
2. כותשים את השום לקערה קטנה ומערבבים יחד עם החומוס, הפפריקה, הכמון ואבקת הצ'ילי.
3. מניחים את חזה העוף בתבנית, בעזרת כף, מורחים באופן שווה את החלק העליון של חזה העוף בתערובת החומוס, וסוחטים מעל כל נתח עוף חצי לימון.
4. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, עד שהעוף מקבל גוון זהוב-שחום יפה וציפוי החומוס פריך.
5. מגישים עם אורז לבן וירקות.