רכיבים
- 6 כרעי עוף (מחולקים למשולשים ושוקיים)
- 250 גרם עדשים ירוקות או חומות
- 1 בצל גדול
- 1 גזר גדול
- 3 גבעולי סלרי
- 2 שיני שום
- מלח ופלפל
- שמן לטיגון
אופן הכנת תבשיל צלי עוף עם עדשים:
רגע לפני: מנה משביעה ומזינה, כשאין זמן להתעסק עם יותר מידי מרכיבים: מתכון להכנת תבשיל צלי עוף עם עדשים. ארוחה משפחתית מלאה ובריאה שכל אחד יכול להכין בקלות.
• משרים את העדשים בקערה מלאה מים במשך שעה. בסיומה, שוטפים את העדשים ומסננים מנוזלים.
• במקביל, קוצצים דק את הבצל, השום והסלרי.
• חותכים לקוביות את הגזר.
• מחממים שמן זית בסיר רחב, ומטגנים בו את העוף מכל צדדיו, עד שיקבל צבע זהוב-שחום. מוציאים מהסיר לכלי נפרד.
• מאדים את הבצל בסיר, וכשהוא מזהיב, מוסיפים את השום, הגזר והסלרי ומטגנים על אש נמוכה במשך 5 דקות.
• מוסיפים את העדשים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב. שופכים מים לסיר בכמות שתכסה את העדשים.
• מחזירים את העוף לסיר, מגביהים את הלהבה ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!