רכיבים
- 5 כרעי עוף
- 5 תפוחי אדמה גדולים
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/2 צרור כוסברה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית קארי
- 4 שיני שום
- 1 כפית כורכום
- 1 כוס שמן זית
- מלח ופלפל
אופן הכנת עוף אפוי עם תפוחי אדמה בתבלינים:
רגע לפני: לשילוב של עוף ותפוחי אדמה יש מגוון רחב של מתכונים, אך הסוד למנה עסיסית ומלאה בטעמים זה תבלינים, וכמה שיותר. מתכון להכנת עוף אפוי עם תפוחי אדמה בתבלינים.
• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
• חותכים את תפוחי האדמה לקוביות או עיגולים בגודל בינוני.
• מערבבים בקערה את הפפריקה, הכמון, הקארי, הכורכום, המלח והפלפל יחד עם כוס שמן זית.
• מאחדים את תפוחי האדמה עם משרה התבלינים ושמן הזית, ומערבבים היטב, שתפוחי האדמה יהיו מצופים היטב במשרה.
• מסדרים את תפוחי האדמה עם כמה שפחות נוזלים בתבנית עמוקה.
• מכניסים את תבנית תפוחי האדמה לאפייה של 20 דקות בתנור על מצב גריל.
• במקביל, קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה, ומוסיפים לקערת המשרה, בה נותרו רוב הנוזלים.
• מעסים היטב את כרעי העוף בתערובת הנוזלים, ואם צריך, מוסיפים עוד שמן זית.
• מניחים את הכרעיים על תפוחי האדמה שבתבנית, מפזרים מעל את שיני השום ומזלפים עוד קצת שמן זית.
• מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש במשך שעה. מידי פעם הופכים את העוף, עד להשחמה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!