רכיבים
- 2 חזות עוף
- 1 כף סוכר חום
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס יין אדום
- 1/4 כוס חומץ בן יין
- 50 גרם חצאי אגוזי קשיו
- חצי צרור כוסברה
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
ציוד נדרש: מחבת בעלת שוליים גבוהים
• פורסים כל אחד מחזות העוף לאורך ל3 רצועות שוות.
• מחממים את השמן במחבת, ומטגנים בו את רצועות העוף, וכשהן מקבלות צבע שחום-בהיר, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
• מניחים את הסוכר החום במחבת ממנה הוצאתם את העוף (אין צורך לנקות משאריות השמן) ומבשלים אותו על אש נמוכה, עד שהוא נמס לנוזל קרמלי. לאחר שהסוכר נמס, מוסיפים למחבת את רוטב הסויה, היין והחומץ. מבשלים הכל יחד במשך 3 דקות, עד שהנוזלים מתאחדים לרוטב.
• מחזירים למחבת את רצועות העוף המטוגנות, ומבשלים אותן יחד עם הרוטב במשך 2 דקות על אש בינונית.
• קוצצים את הכוסברה לקישוט.
אופן ההגשה: מניחים כל רצועה על צלחת הגשה אישית, מוסיפים סביב רוטב, מפזרים מעל כוסברה קצוצה וחצאי קשיו, ומגישים חם.