לבצק הפריך:
- 210 גרם (½1 כוסות) קמח לבן, מנופה
- 40 גרם אבקת שקדים טחונים
- קורט מלח
- 50 גרם סוכר
- 125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 3-4 כפות מים קרים
לתוספת הפירורים:
- 1/4 כוס פיסטוקים טבעיים
לריבת המשמש*:
- 180 מ"ל מים רותחים
- 260 גרם משמש מיובש, קצוץ גס
- 1 כפית תמצית וניל
- 60 גרם סוכר
- 50 גרם שוקולד לבן קצוץ (מטבעות)
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת ריבת המשמש: לסיר קטן שופכים את המים הרותחים. מניחים את המשמשים, הווניל והסוכר. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות. טוחנים למחית גסה ומצננים עד ההרכבה.
2. מחממים תנור ל-175 מעלות. מכינים את הבצק: במעבד מזון או במיקסר מערבלים את הקמח, השקדים, המלח, הסוכר והחמאה לפירורים דקים מאד. מוסיפים את המים ומערבלים דקה. מעבירים 1/3 מכמות הפירורים לקערה קטנה. מניחים בצד וממשיכים לערבל את הבצק שנותר בקערת המערבל לבצק אחיד. מעבירים לתבנית בגודל 20/24 ס״מ, המרופדת בנייר אפיה - משטחים או מרדדים. אופים 10 דקות עד להזהבה קלה ומצננים. משאירים את התנור דולק. את הבצק שנותר מחזירים למעבד המזון, יחד עם הפיסטוקים - וטוחנים בפולסים קצרים לפירורים.
3. מורחים את ריבת המשמש מעל הבצק ומפזרים את השוקולד הלבן והפירורים. מחזירים לתנור לעוד 15-20 דקות או עד שהפירורים זהובים.
*ניתן להשתמש בריבת משמש קנויה איכותית ולהחליף את הפיסטוק בכל אגוז שתבחרו.