זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 125 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות
- 2/3 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼1 כוסות קמח תופח, מנופה
- 1 כף חלב
- ½1 כוסות קורנפלקס
- 1/2 כוס צימוקים שחורים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים שתי תבניות שטוחות בתרסיס שמן.
2. מניחים את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל בקערת המיקסר ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד פשוט. מוסיפים את החלב ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. בעזרת כף עץ מערבבים פנימה את הקורנפלקס והצימוקים ומערבבים עד לאיחוד טוב.
3. נוטלים כף אחת מהתערובת לכל עוגיה ומגלגלים לכדורים. מניחים על התבניות במרווחים. משטחים מעט בעזרת מרית. אופים במשך 12-14 דקות, מחליפים בין התבניות לאחר 8 דקות ואופים עוד מעט, עד להזהבה. משאירים 5 דקות על התבנית בטרם מעבירים לרשת התנור לקירור.