לעוגיות:
- 280 גרם קמח לבן, מנופה
- 50 גרם אבקת שקדים
- 30 גרם אבקת סוכר
- 30 גרם קורנפלור
- קורט מלח
- 200 גרם חמאה קרה מאד, חתוכה לקוביות
- 100 גרם גבינת שמנת נפוליאון (או אחרת) 27%
- 1 ביצה
למילוי:
- 150 גרם סוכר לבן
- 1 כפית קינמון (ניתן להפחית - לפי הטעם)
- 100 גרם אגוזי פקאן טבעיים וקלויים, קצוצים דק
- 50-60 גרם חמאה רכה מאד - למריחה על הבצק
אופן ההכנה:
1. בקערת מעבד המזון מניחים את כל מרכיבי העוגיות, מלבד גבינת השמנת והביצה. מערבלים בפולסים קצרים, עד לקבלת פירורים דקים.
2. מוסיפים את גבינת השמנת והביצה ומערבלים בפולסים קצרים בלבד, עד לאיחוד. הבצק דביק (אל דאגה, הוא מסתדר בקירור.)
3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים (אפשר גם ליומיים.)
4. מחממים תנור ל-175 מעלות. לאחר הצינון מוציאים נתח בצק אחד מהמקרר.
5. מקמחים מעט את משטח העבודה שעליו מונח נייר אפיה ומרדדים דק.
6. מורחים את החמאה הרכה ומפזרים את הסוכר והקינמון בשכבה אחידה. מפזרים את הפקאנים ומגלגלים לרולדה הדוקה.
ניתן לפרוס מיד ולאפות או להקפיא במשך חצי שעה (אם מקפיאים יותר, יהיה קשה לפרוס. ממתינים כמה דקות להפשרה). לתוצאה חלקה יותר, פורסים לפרוסות דקות, מניחים על מגש המרופד בנייר אפייה ואופים במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות אפויות וזהובות.