לבצק הפריך:
- ½3 כוסות (420 גרם) קמח לבן, מנופה
- 1/2 כוס (106 גרם) סוכר חום בהיר
- 4 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית מלח גס
- 339 גרם חמאה קרה לא מלוחה, חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 1 כוס (230 גרם) רוויון קר
- 1 ביצה גדולה (56 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל
- שמנת מתוקה, לפי הצורך - לגימור
- סוכר מגורען, לפי הצורך - לגימור
לקצפת:
- 2 כוסות (470 גרם) שמנת מתוקה קרה
- 3/4 כוס (85 גרם) אבקת סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 6-8 פירות הדר מעורבים (כמו תפוזים, אשכוליות וכו'), מחולקות לפלחים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180. משמנים קלות תבנית עגולה עם קוטר של כ-22 ס"מ בתרסיס שמן.
2. מכינים את הבצק: בקערה של מעבד מזון, מערבבים את הקמח, הסוכר החום, אבקת האפייה, הסודה לשתיה והמלח לעיסה אחידה. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנשארו רק חתיכות קטנות בגודל אפונה. (ניתן לעשות זאת גם באופן ידני, אבל זה יקח יותר זמן.) מעבירים את התערובת לקערה גדולה.
3. בקערה בינונית, טורפים יחד את הרוויון, הביצה והווניל לאיחוד. מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת הקמח ומערבבים לאיחוד. התערובת צריכה להיות אחידה ללא חלקים יבשים. משתמשים בידיים כדי לוודא שהיא אכן כזו, אך נזהרים לא לערבב יתר על המידה.
4. מעבירים את הבצק לתבנית המוכנה ומפזרים אותו בשכבה אחידה (ניתן להרטיב את הידיים קלות אם הוא נדבק). מורחים מעל הבצק את השמנת המתוקה ואז מפזרים את הסוכר. אופים את העוגה עד להזהבה, במשך 40-45 דקות. מצננים במשך 10 דקות בתבנית ומקררים לחלוטין.
5. מכינים את הקרם: בקערת מערבל חשמלי, מקציפים את השמנת המתוקה במהירות בינונית, בערך 5 דקות. מוסיפים את אבקת הסוכר והווניל ומקציפים בערך 2 דקות נוספות.
6. מעבירים את העוגה לצלחת הגשה. להגשה, יוצקים כמחצית מהקרם על גבי העוגה ומיישרים אותו לשכבה אחידה. מניחים את פלחי פירות ההדר למעלה. מגישים מיד עם עוד קצפת בצד.