זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 100 גרם תמרים מגולענים, קצוצים גס
- 1/3 כוס (85 מ"ל) מים רותחים
- 1 ביצה
- 3 כפות סירופ מייפל או דבש
- 3 כפות שמן קוקוס, מומס או כל שמן אחר
- 1 כפית תמצית וניל או תמצית בכל טעם אהוב אחר
- 14 1 כוסות שיבולת שועל
- 1/2 כוס שקדים / אגוזים קצוצים
- 1/4 כוס קוקוס טחון
- 1/2 כוס צימוקים
- 3/4 כוס קמח שקדים
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית קינמון / הל / אגוז מוסקט או שילוב שלהם
אופן ההכנה:
1. מניחים את התמרים בקערה, יוצקים מעל את המים הרותחים ומשרים במשך 10 דקות. מועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג עד לקבלת עיסה.
2. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים הרטובים ומערבבים בעזרת כף עץ.
3. מוסיפים לקערה את המרכיבים היבשים ומערבבים היטב עד שהקמח נטמע היטב ומתקבלת בלילה סמיכה.
4. בתבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצקים 6 או 8 תלוליות מהבלילה במרווחים גדולים מעט, משטחים אותן ביד ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות עד להזהבה יפה.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות