לקרם:
- 2 כוסות שמנת מתוקה חלבית / פרווה, קרה
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית קינמון טחון
לגנאש השוקולד:
- 3 כוסות שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ, חלבי / פרווה
- 1/2 1 כוסות שמנת מתוקה חלבית / פרווה
להרכבת העוגה:
- 8 מצות מרובעות גדולות
- שבבי שוקולד, לקישוט
אופן הכנת עוגת גלידה עם שוקולד ומצות:
הכנת הקרם:
1. בקערת מיקסר גדולה או בקערה גדולה עם מיקסר ידני, מקציפים יחד את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר, תמצית הווניל והקינמון, עד לקבלת קצפת רכה ויציבה.
הכנת הגנאש:
2. מניחים את השוקולד צ'יפס בקערה גדולה.
3. בסיר קטן על אש בינונית, מחממים את השמנת המתוקה ורגע לפני שהיא רותחת, שופכים מיד על השוקולד שבקערה. ממתינים 10 דקות, ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת חלקה.
הרכבת העוגה:
4. מורחים מעט מגנאש השוקולד על תבנית הגשה, ומניחים מעל מצה אחת. מורחים על המצה כף מהגנאש, ועליו כף מהקרם. מניחים מעל מצה נוספת וחוזרים על השכבות, עם שאר המרכיבים.
5. יוצקים את שאר הגנאש על כל העוגה, מצפים את הצדדים ומפזרים מעל שבבי שוקולד.
6. מעבירים את העוגה למקרר למשך 4 שעות, מוציאים, פורסים ומגישים.