רכיבים
- 140 גרם חמאה
- 3/4 כוס טחינה גולמית, מנוערת היטב
- 2/3 כוס סוכר
- 2 כפיות מלח
- 1/2 1 כוסות קמח
- 1/4 כוס שומשום
- לגנאש:
- 2 כוסות שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1/4 כוס דבש
- 2 כפיות מלח
- 1/2 1 כוסות שמנת מתוקה
אופן הכנת עוגיות טחינה במילוי גנאש שוקולד:
רגע לפני: הכנת העוגיות אמנם קלה ובלתי מסובכת בכלל, אך הרכבת הסנדוויץ' דורשת סבלנות - יש להמתין שגנאש השוקולד יצטנן לחלוטין ויתמצק, כדי שיהיה ניתן לזלף אותו בצורה חלקה. כמו כן, גם העוגיות צריכות להיות קרות לגמרי, אחרת הגאנש יימס עליהן ותיקלעו לבלגן דביק ולא נחמד בכלל.
מתכון ל-20 עוגיות
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערה בינונית, מקציפים יחד את החמאה, הטחינה, הסוכר והמלח, במשך 2 דקות, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
3. מוסיפים לקצף את הקמח (לאחר ניפוי) בהדרגה, ובעזרת מרית, מערבבים בתנועות קיפול עדינות, עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון את הקערה ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
4. במקביל, מכינים את הגנאש: מערבבים בקערה את שבבי השוקולד יחד עם הטחינה, הדבש והמלח. מרתיחים בסיר קטן את השמנת המתוקה, ויוצקים מיד על השוקולד. משהים למשך 2 דקות, ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה. מניחים בצד לצינון.
5. על משטח עבודה מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 35 ס"מ ובעובי חצי ס"מ. בעזרת רינג בקוטר 5-6 ס"מ, קורצים 40 עיגולים, ומסדרים אותם בתבנית האפייה ברווחים שווים. אם התבנית קטנה מדי, אופים בשתי קבוצות.
6. מפזרים את השומשום על עיגולי הבצק, ואופים בתנור שחומם מראש 18-20 דקות, עד להזהבה קלה.
7. כשהגנאש קר לחלוטין, מעבירים אותו לשק זילוף עם צנתר כוכב גדול, ומזלפים 3 "צינורות" קצרים על חצי מכמות העוגיות.
8. סוגרים לסנדוויץ' - מניחים את העוגיות הריקות על העוגיות עם השוקולד ואוכלים בהנאה.