רכיבים
- 1/4 2 כוסות קמח
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- 3/4 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1/2 כוס חלב
- 60 גרם חמאה
- 4 כפות שמן
- לתוספת: 1/2 1 כוסות של פירות חתוכים לקוביות / אוכמניות / אגוזים קצוצים / שוקולד קצוץ
אופן הכנת מאפינס:
רגע לפני: מאפינס הם כמו בד קנבס ריק שרק מתחנן ליצירתיות שלכם. זה מתכון בסיסי למאפינס שאפשר להוסיף להם מה שרוצים: פירות, אגוזים, שוקולד או כל תוספת אהובה אחרת.
ציוד נדרש: 12 תבניות לאפיית מאפינס, עדיף מטפלון
• מחממים את התנור ל-175 מעלות ומשמנים קלות את התבניות.
• בקערה גדולה מערבבים את הקמח (לאחר ניפוי) יחד עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה.
• ממיסים את החמאה.
• יוצרים חור במרכז החומרים היבשים, ויוצקים לתוכו את הביצים, החלב, החמאה המומסת והשמן. מערבבים היטב במשך 1-2 דקות.
• בעזרת מרית גומי, מקפלים לתוך התערובת את התוספת שבחרתם, ומערבבים היטב במשך דקה. לגיוון, ניתן לבחור בכמה תוספות, לחלק את בלילת המאפינס למספר קערות, ובכל אחת לשים תוספת אחרת.
• יוצקים מהבלילה ל-3/4 מגובה התבנית, ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
• מצננים לפחות 15 דקות ומגישים או ששומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.