זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
לטרטר:
- 150 גרם סלמון טרי, קצוץ
- 50 גרם סלמון מעושן, קצוץ
- 20 גרם שאלוט, קצוץ דק
- 1 כף שמיר, טחון
- 2 כפות עירית קצוצה
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1 כף צלפים, מסוננים וקצוצים דק
- מלח ופלפל שחור
- 1 כף מיץ לימון
- נבטים לקישוט (לא חובה)
לקרם אבוקדו:
- 2 אבוקדו בינוניים בשלים
- 1 כף מיץ לימון
- מלח ופלפל שחור
להרכבת הכריך הפתוח:
- 60 גרם גבינת שמנת
- 1 באגט, פרוס אלכסונית
- 1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את שני סוגי הסלמון, השאלוט, השמיר, העירית, הצלפים, מיץ הלימון והחרדל. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים היטב ומניחים בצד לספיגת טעמים וכבישת הדג.
2. במקביל, מועכים את האבוקדו, מוסיפים את מיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים למעוך עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מברישים את פרוסות הבגט בשמן זית משני הצדדים וקולים אותן במחבת, בתנור או בטוסטר עד שהן זהובות ופריכות.
הרכבת הכריך הפתוח:
מורחים גבינת שמנת על פרוסות הבגט (לנוהגים בהיתר), עליה שכבה של קרם אבוקדו ומעל עורמים בנדיבות מטרטר הסלמון ומקשטים בנבטים. מגישים מיד.