זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- לממרח האבוקדו:
- 1/3 כוס עלי בזיליקום דחוסים
- 1/3 כוס עלי טרגון דחוסים
- 1/3 כוס עירית קצוצה
- 2 שיני שום בינוניות-גדולות
- 2 פילטים של אנשובי (לא חובה)
- גרידת קליפה ומיץ מ-1/2 לימון
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס מיונז איכותי
- מצרכים להרכבת כריך אחד - הכפילו אותם לפי מספר הסועדים:
- 2 פרוסות לחם
- 1/2 אבוקדו קטן, פרוס
- 2 פרוסות שמנות של מוצרלה טרייה (לא חובה)
- 1 עגבנייה בינונית, פרוסה
- 4-5 פרוסות מלפפון
- 4-5 פרוסות <a href="http://www.kikar.co.il/224717.html">בצל כבוש</a> (לא חובה אבל מוסיף המון)
- קומץ נבטים, שטופים ומיובשים
- 3-4 עלי חסה קטנים, שטופים ומיובשים
אופן הכנת כריך ירקות עם ממרח אבוקדו ועשבי תיבול:
1. הכנת ממרח האבוקדו: במעבד מזון, מניחים את כל המרכיבים מלבד מיץ הלימון, וטוחנים למחית חלקה במשך 2 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
הרכבת הכריכים:
2. קולים קלות את פרוסות הלחם, ומורחים על שתיהן שכבה נדיבה ממרח האבוקדו.
3. מניחים מעל את האבוקדו, המוצרלה, העגבנייה, המלפפון, הבצל הכבוש, הנבטים והחסה.
4. סוגרים את הכריך עם פרוסת הלחם השנייה ואוכלים מיד.