רכיבים
- 1 גמבה, חתוכה לקוביות
- 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
- 1 זוקיני / קישוא, מקולף וחתוך לקוביות
- 1 בצל קטן, חתוך לקוביות
- 1 כוס גבינת פרמזן / גבינה צהובה, מגורדת
- 8-10 ביצים
- 2 כפות עירית
- מלח ופלפל שחור
- 3 כפות שמן זית
אופן הכנת מיני פריטטה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2. במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את קוביות הבצל, הזוקיני/קישוא, הגמבה והפלפל הצהוב ומטגנים הכל יחד במשך 5 דקות, עד שהפלפלים מתרככים מעט. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים, מטגנים עוד דקה ומסירים מהאש.
3. מחלקים את הירקות באופן שווה בין שקעים של תבנית מאפינס מרופדים בנייר אפייה.
4. טורפים היטב את הביצים יחד עם העירית ומעט מלח ופלפל שחור, יוצקים על השקעים הממולאים בירקות ומערבבים יחד.
5. מפזרים את הפרמזן או הגבינה הצהובה מעל כל שקע, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, עד שהביצים מוכנות.
הפריטטה נשמרות היטב במקרר, ניתן להכין פעם או פעמיים בשבוע, לשלוף ולחמם או לאכול קר בכל בוקר.