רכיבים
- 8 עגבניות בינוניות
- 2 כפות שמן זית
- 8 ביצים גדולות
- 1/4 כוס חלב
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת (או גבינה צהובה מגורדת)
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- לקישוט: בצל ירוק
אופן הכנת ביצה אפויה בעגבניה:
רגע לפני: כך תהפכו את החביתה של ארוחת הערב למנה אטרקטיבית: מתכון לביצה אפויה בתוך עגבניה - מרכיבים של שקשוקה, טכניקה קצת שונה והרבה יותר פשוטה.
• מחממים את התנור ל-190 מעלות.
• מסירים את השליש העליון של העגבניות, ובעזרת כף גורפים את הקרביים לקערה (מאוחר יותר, תוכלו לתבל במלח וקצת חריף ויש לכם סלסה נהדרת).
• משמנים בשמן הזית מחבת שמתאימה לתנור, או תבנית עם שוליים מעט גבוהים.
• מסדרים על המחבת או התבנית את העגבניות, ובתוך כל עגבניה יוצקים ביצה, כף חלב וכף גבינה מגורדת, וזורים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
• מכניסים לאפייה למשך 15-17 דקות, עד שהעגבניות מתרככות, החלבונים מתמצקים והחלמון עוטה קרום ג'לי-קשיח.
• מצננים 5 דקות, ומגישים עם בצל ירוק קצוץ מעל.