רכיבים
- 2 כוסות קמח תירס
- 2 כוסות חלב
- 3 כוסות מים
- 2 כפות סוכר
- 1/4 חבילת חמאה
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 250 גרם גרנולה עם פירות יבשים
אופן הכנת דייסת תירס:
רגע לפני: לבשל דייסה זה לא רק התפקיד של סבתא: מתכון להכנת דייסת תירס עם שמנת מעל וגרנולת שיבולת שועל ופירות יבשים. מנה מזינה של בריאות לפתוח איתה את היום.
• מרתיחים בסיר את המים, וכשהם חמים מוסיפים את החלב והסוכר.
• כשהנוזלים רותחים, מוסיפים בהדרגה את קמח התירס תוך כדי ערבוב מתמיד.
• מנמיכים את הלהבה ככל הניתן, ומבשלים -לא מפסיקים לערבב- במשך 10-15 דקות, עד שעולות בועות, והדייסה מתגבשת ונפרדת מדפנות הסיר (אם הדייסה סמיכה מדי ניתן להוסיף מעט מים או חלב). מסירים מהאש.
• ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים לדייסה. מערבבים.
אופן ההגשה: יוצקים מהדייסה בקערית הגשה, שמים כף שמנת על כל מנה ומפזרים מעל כמות נדיבה של גרנולה עם פירות יבשים (מתכון נהדר לגרנולה ביתית).
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!