רכיבים
- 1 בגט שלם (לא חייב להיות טרי)
- 2 עגבניות בינוניות
- 5 זיתים שחורים או ירוקים מגולענים
- 1/2 בצל סגול
- צרור עלי כוסברה
- 100 גרם גבינה מלוחה חמד / חרמון
- 1/4 כוס חומץ בן יין
- 1 כף שמן זית
- מלח
אופן ההכנה:
רגע לפני: לקרוסטיני האיטלקי יש וריאציות רבות ומגוונות, וכל אחת טעימה מהשנייה: מתכון לקרוסטיני מבגט קלוי ועליהם עגבניות בתחמיץ וגבינה מלוחה עם זיתים ובצל.
• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
• חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, פורסים לטבעות את הזיתים (או שקונים מוכן), קוצצים דק את עלי הכוסברה ללא הגבעולים וחותכים את הגבינה לקוביות גסות - מעבירים הכל לקערה.
• מוסיפים לקערה את החומץ, שמן הזית, מתבלים במלח ומערבבים היטב.
• פורסים את הבגט לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את פרוסות הבגט. מעל כל פרוסה מניחים מתערובת העגבניות והגבינה בתחמיץ.
• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 10-12 דקות.
אופן ההגשה: יש להגיש סמוך לאפייה, כשהקרוסטיני חמים. הוסיפו סלט ירקות רענן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!