הגיע הזמן להיפרד: הבית לא מחסן

חפצים הכרחיים יותר ופחות ממלאים את חיינו, קובעים את סדר היום שלנו ומאלצים אותנו לבזבז זמן יקר על תחזוקתם. איך מתנהלים נכון עם חפצים, מבלי שהחפצים ינהלו אותנו? (אימון אישי)

| כיכר השבת |
כנראה שהגיע הזמן להיפרד (shutterstock)

התחדשתם בבגד לאירוע, אין סיכוי שתלבשו אותו שוב, אך משום מה הוא עדיין תופס שטח בארון. העציץ שקיבלתם במתנה עומד מבויש במרפסת השירות, כי הסלון שלכם לא בנוי לעציצי פיקוס בנימינה שמשתלטים על המרחב.

חפצים הכרחיים יותר ופחות ממלאים את חיינו, ולעתים מעמיסים עליהם, מבלי שנשים לב. הם ממלאים את בתינו, קובעים את סדר היום שלנו ומאלצים אותנו לבזבז זמן יקר על תחזוקתם. שלא נדבר על סוגיית שמירת הסדר שהופכת לאתגר מסובך ככל שהחפצים המיותרים מתרבים.

לכל אחד יש בארון פריטי לבוש שממתינים לרגע המיוחל בו נחזור לגזרה המקורית, המטבח מתגאה בגאדג'טים שאין לנו זמן להבין בכלל איך הם עובדים, והמחסן עמוס עד אפס מקום בדברים ששכחנו מקיומם.

באופן אבסורדי, עידן השפע הצרכני גרם לנו לאבד מודעות לצרכנות שלנו. ברגע שחפץ מסוים מוצא חן בעינינו אנחנו מיד רוצים להעבירו לבעלותנו, בלי לשקול תועלת מול טרחה, ולאילו משאבים נזדקק עבור רכישתו ותחזוקתו.

עובדה מעניינת היא, שהחפצים סביבנו גורמים להרגשה טובה יותר, כיוון שאנחנו מייחסים לנו את התכונות שהפרסומאים שייכו להם. התוצאה הכואבת כפולה: מלבד עומס החפצים המיותרים, קיים קושי ממשי להיפטר מכל סממני ה"יוקרה", ו"איכות חיים" שמלווים אותנו ללא צורך.

איך מתנהלים נכון עם חפצים, מבלי שהחפצים ינהלו אותנו?

בדיקה שנתית. אם במשך שנה לא נעשה שימוש בחפץ, הגיע הזמן להיפרד. סטטיסטית, הסיכוי שנשתמש בחפץ אחרי הפסקה של שנה, שואף לאפס. ולא, מחסן הוא לא המקום לשמירה על חפצים מיותרים. אם החפץ עובר למחסן ללא הסבר מובהק מתי בכוונתנו להשתמש בו, עדיף פשוט לזרוק אותו או להעביר אותו הלאה לאנשים שבאמת זקוקים לו.

שלוש שאלות. אל תרמו את עצמכם בטענה שאינכם יודעים האם אתם באמת זקוקים לחפץ, ולכן עדיף שיישאר באזור. היו כנים ושאלו את עצמכם שלוש שאלות: "האם החפץ הזה מוצא חן בעיניי?" "האם החפץ הזה מתאים לצרכיי?" "האם החפץ הזה תואם את אורח חיי?" אם לפחות תשובה אחת שלילית, זהו סימן ברור שהחוזה בינינו תם.

הגבלת מקומות האחסון. ככל שאנחנו רוכשים יותר דברים, כך אנחנו מתעניינים יותר בפתרונות אחסון שונים שגורמים לכל מילימטר בביתנו להיות עמוס במדפים, כוורות ומגירות נסתרות-נשלפות. בפועל, ככל שיש יותר "פתרונות אחסון" החפצים מתרבים, אנחנו נזקקים לפתרונות נוספים ופרדוקס הביצה והתרנגולת מעולם לא היה נכון יותר.

מה עושים? מגבילים את מקומות האחסון לשטח שמסוגל למלא את צרכינו ותו לא. כך גם מספר החפצים המיותרים בביתנו יתחיל להצטמצם.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות