

רבי בנימין זאב (וולף) מזברז', נולד בערך בשנת תק"ל (1770) בקייב שבאותה תקופה הייתה חלק מהאימפריה הרוסית. הוא היה בנו השלישי של האדמו"ר המפורסם, רבי יחיאל מיכל מזלוטשוב.
עוד בצעירותו ניכרו בו ניצוצות של קדושה, מסופר שכאשר התקרב לגיל מצוות, אביו הגדול, רבי יחיאל מיכל, לקח מהסופר את בתי התפילין טרם הוכנסו הפרשיות, והוריד לתוכן דמעות בתפילה מיוחדת עבור בנו.
לימים, נשא רבי בנימין זאב לאישה את בתו של הרב אשר צבי מפגריביץ', שהיה בנו של רבי זאב ז"ק משארגד, צדיק שהבעל שם טוב בעצמו נסע אליו כדי לקיים מצוות שימוש חכמים. לאחר נישואיו, התגורר רבי בנימין זאב בעיר זברז'.
רבי בנימין נסע זאב אל שני צדיקים מרכזיים בדורו: החוזה מלובלין ורבי מנחם מנדל מרימנוב.
רבי בנימין זאב התפרסם במיוחד במידת התמימות שבו ובאהבתו העצומה לכל יהודי, אפילו ל"רשעים גמורים". מסופר כי אביו רמז לו שאהבתו זו מכוונת כנגד חומש ויקרא, העוסק בקודש ובקרבנות שצריכים להיות תמימים. תכונה זו של אהבת ישראל ללא גבול הייתה יסוד מרכזי בהנהגתו.
רבי בנימין זאב השאיר אחריו ברכה בדמות ספרים חשובים: הספר "רזין דאורייתא" וספר נוסף בשם "תפארת צבי זאב". כתביו אלו מהווים חלק מהמורשת התורנית של תנועת החסידות.
רבי בנימין זאב (וולף) מזברז' זצ"ל - מתנה למשיח
בימי הצדיק רבי בנימין זאב מזברז' זי"ע, חי יהודי שהיה מסור ומלשין, גורם צער לצדיקי הדור. מספר צדיקים החליטו לקללו, אך נגלה להם כי יש לקבל רשות מ'צדיק הדור', רבי וולוולה מזברז' זי"ע. הם נסעו אליו לשבת, והוא ביקש מהם להמתין עד לאחר השבת לתשובה. בליל שבת אמר הצדיק:
דוד המלך אומר: "כָּל סְבִיבָיו יֹבִילוּ שַׁי לַמּוֹרָא" – האומות יביאו מנחה למשיח. אך מהי המנחה?
כאשר יבוא משיח, תישמע המולה ברחובות. יהודים יעזבו את עסקיהם וימהרו אל בתי המדרשות לשוב בתשובה. ענני הגאולה יישאו את הזכאים לעלות לירושלים. כך, ענן אחר ענן, עד שכל יהודי ייגאל. אומות העולם, בראותן את הגאולה, ייבהלו וינסו לפייס את המשיח במנחות זהב וכסף – אך יבינו שאין לכך ערך. לבסוף יחליטו לשלוח לו "מתנה" אחרת – יהודי שנותר בגלות.
אך מי יישאר מאחור? רק אותו מסור, אשר לא נכנע אפילו למשמע שופרו של משיח. הגויים יאסרוהו, יכתירוהו בזהב וישלחוהו במרכבה מפוארת אל המשיח. כשהכריזו לפניו: "האומות הביאו שי למשיח!" – הצדיקים צחקו: "וכי הוא זקוק למתנתם?" אך משיח יענה: "יהודי הוא – ויקר בעיניי," ויחזירו בתשובה.
סיים הצדיק מזברז' ואמר: "את מתנת המשיח – איני רוצה לקלל!"
רבים מתלמידי החכמים והצדיקים בדורו ראו בו רב ומורה דרך. בין תלמידיו המובהקים נמנו רבי צבי הירש מזידיטשוב ורבי סנדר מקומרנה. כמו כן, צדיקים רבים נסעו לקבל את ברכתו ועצותיו, ביניהם רבי מנחם מנדל מקוסוב (עם בנו רבי חיים מקוסוב), רבי צבי אלימלך שפירא מדינוב, רבי דוד שלמה אייבשיץ ורבי נפתלי מרופשיץ (עם בנו רבי אליעזר מדזיקוב).
רבי בנימין זאב מזברז' נפטר ביום ג' בניסן תקפ"ב.