איתמר, בנו הרביעי של אהרן הכהן, היה דמות חשובה בהנהגת בני ישראל במסעם במדבר. אמו הייתה אלישבע, ואחיו היו נדב, אביהוא ואלעזר. לאחר מותם הטרגי של נדב ואביהוא, נותר איתמר לשרת ככהן לצד אחיו אלעזר, ולקח על עצמו את האחריות על עבודתם של הלויים.
איתמר היה ממונה על משפחת גרשון, מבני לוי, שנשאו את חלקי המשכן במסעות בני ישראל במדבר. בנוסף, הוא היה אחראי על ארבע העגלות ושמונת הבקר שניתנו לבני מררי, גם הם משבט לוי. בתלמוד מסופר כי משה תיקן לישראל שמונה משמרות כהונה, ארבע מהן מאלעזר וארבע מאיתמר. איתמר גם ישב לשמאלו של אביו אהרון, בעוד אלעזר ישב לימינו של משה. לאחר מותו של אלעזר, שימש איתמר בכהונה גדולה והמשיך את שושלת הכהונה. בנוסף, איתמר מונה על ידי משה לממונה על תרומת הלשכה ועזר למשה בניהול הוצאות והכנסות המשכן.
יברכך ה' מציון
מסורת יהודית עתיקה מזהה את מקום קבורתו של איתמר בסמוך לגבעת פינחס, דרומית לשכם, באזור הכפר עוורתא. מקום קבורתו נחשב למקום נאה ויפה. סמוך לגבעה זו הוקם היישוב איתמר, להנצחת שמו. כיום, על קברו של איתמר בנוי מסגד המשמש את תושבי עוורתא.
העדות הראשונה למיקום קברו של איתמר נמסרה על ידי רבי יעקב השליח, שביקר בארץ ישראל בסביבות שנת 1235 לספירה הנוצרית. רבי יעקב תיאר את המקום כ"מקום נאה מאוד". אשתורי הפרחי, שביקר בעוורתא בתחילת המאה ה-14, ציין כי קבורים שם גם אלעזר, פינחס ושבעים הזקנים. בשנת 1838, ביקר אליעזר הלוי באתר ותיאר את הקברים, כולל כתובת חקוקה על קבר איתמר, שבה זיהה שגיאות כתיב והעתקה. בעבר, נשים מוסלמיות היו מגיעות להאיר את הקבר בשמן. וכמדי שנה מתקיימות עליות מסודרות לציון איתמר בן אהרן הכהן סביב תאריך ו’ שבט.