רכיבים
- 1 כפית שמן צמחי
- 1 כף קטשופ
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית מחית פלפלים חריפים או אריסה
- 1 כפית חומץ תפוחים, חומץ בן יין לבן או חומץ הדרים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 4 פטריות פורטבלו גדולות ובשרניות
- 4 לחמניות המבורגר
- סלט קולסלאו - <a href="https://bit.ly/3jktcyS">לחצו כאן למתכון</a>
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומערבבים בקערה את השמן, הקטשופ, הפפריקה, הצ'ילי, מחית הפלפלים / האריסה, החומץ המלח והפלפל השחור עד לקבלת רוטב אחיד.
2. חותכים לפטריות את הרגל ומסדרים אותן בתבנית ומברישים כל פטרייה מבחוץ ומבפנים ברוטב.
3. אופים במשך 20-25 דקות, מוציאים מהתנור, ממתינים 5 דקות לצינון ואז גורסים כל פטריה בעזרת 2 מזלגות.
4. חוצים את הלחמניות, מורחים מיונז על צד אחד, עורמים מעל פטריות גרוסות, מניחים עליהן מסלט הקולסלאו, מזלפים מעל עוד מיונז או רוטב אהוב אחר ומגישים מיד, עם המון צ'יפס.