רכיבים
- 1 כוס אורז פרסי
- 1 כוס עדשים מנומרות או ירוקות
- 4 בצלים לבנים, קלופים ופרוסים דק
- מלח ופלפל שחור
- 1/4 כוס + 3 כפות שמן
- 1/2 2 כוסות מים
- 2 כפות שבבי בצל קראנצ'י
אופן ההכנה:
1. משרים את העדשים בקערה מלאה במים במשך 20 דקות לפחות ולאחר מכן מסננים היטב.
2. בסיר בינוני על אש בינונית, מחממים 3 כפות שמן ומוסיפים את האורז והעדשים. מערבבים קלות, כך שהשמן יצפה אותם, מתבלים במלח ופלפל שחור, יוצקים מעל המים, מערבבים, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים במשך 25 דקות ואז מכבים את האש, מרימים את מכסה הסיר, מניחים מגבת, סוגרים את המכסה מעל וממתינים 15 דקות.
3. במקביל, מחממים במחבת נפרדת 1/4 כוס שמן, וכשהשמן חם, מטגנים את הבצלים בערבוב מתמיד עד להזהבה טובה.
4. מעבירים את האורז והעדשים לקערת הגשה גדולה, מניחים מעל את הבצל המטוגן ושבבי בצל קראנצ'י.
הצגת כל התגובות