רכיבים
- 2 בטטות, חתוכות לקוביות
- 1 כוס ברוקולי (טרי או קפוא)
- 1 כוס כרובית (טריה או קפואה)
- 8-10 פטריות פורטבלו, פרוסות דק
- 125 מ"ל שמנת להקצפה
- 250 מ"ל שמנת לבישול
- 1/2 כוס גבינת צ׳דר מגורדת
- 1/2 כוס פתיתי מוצרלה
- 4-5 פרוסות גאודה
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח - לפי הטעם
- 30 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. במחבת גדולה, מטגנים את הבטטות, הברוקולי והכרובית עם 10 גרם חמאה במשך כ-10 דקות (ניתן לוותר על השלב הזה, אך זה יאריך את זמן האפייה) ומעבירים לתבנית.
2. מוסיפים למחבת עוד 20 גרם חמאה ואת הפטריות ומטגנים במשך כדקה. מוסיפים את השמנות והתבלינים ומבשלים עוד כ-10 דקות על אש נמוכה.
3. מכניסים לרוטב חצי מכמות הצ׳דר והמוצרלה, מערבבים ומיד יוצקים על הירקות. מניחים רצועות גאודה בין הירקות, מפזרים את יתרת הגבינות ומכסים.
4. אופים בתנור במשך כשעה. פותחים, בודקים את רכות הירקות ואופים עוד כ-7 דקות.