רכיבים
- 800 גרם עגבניות טריות שלמות או חתוכות לקוביות - משימורים
- 1 כפית כמון שלם
- 1 כפית זרעי כוסברה
- 1 כף זרעי קצח
- שמן זית
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 שיני שום, פרוסות דק
- קורט אבקת צ'ילי
- מלח ופלפל שחור גרוס
- מעט אורגנו
- 200 גרם פתיתים
- שמן זית, לגימור
- 200 גרם גבינה פטה
אופן ההכנה:
1. אם משתמשים בעגבניות טריות, קוצצים אותן גס ומשליכים את הליבות. מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים לתוכה את הכמון, הכוסברה והקצח. קולים עד לשחרור הניחוחות שלהם, במשך כדקה.
2. מוסיפים למחבת כמה כפות שמן ואז את הבצל, השום ואבקת הצ'ילי ומבשלים על אש נמוכה עד שהבצל רך ושקוף, במשך 8-10 דקות. מוסיפים את העגבניות וקמצוץ מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים עד שהן התפרקו ומתקבל רוטב עגבניות מימי, במשך 18-20 דקות. במידת הצורך, ניתן להוסיף מעט מים כדי לדלל את הרוטב. מוסיפים את האורגנו למחבת. מתבלים היטב במלח ופלפל (אך זכרו שתוסיפו פטה מלוחה בסוף).
3. בינתיים, מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה ומתבלים בנדיבות במלח. מבשלים את הפתיתים במים המלוחים הרותחים במשך כמה דקות פחות מההוראות המצוינות על החבילה. שומרים כוס ממי הפתיתים ומסננים את הפתיתים.
4. מוסיפים את הפתיתים לרוטב העגבניות ונותנים לכל התערובת להתבשל ולהסמיך, במשך כ-2 דקות. מוסיפים מעט ממי הפתיתים כדי לדלל, לפי הצורך. מגישים את הפתיתים עם שמן זית בנדיבות וזילוף של פטה מפוררת.